Tilbake til posekortet

Skrevet av Anita Sæterdal .


Å finne opp nye ting er utfordrende, og siden jeg vet at det hele tiden er nykommere i denne hobbyen, vil jeg vise dere hvordan jeg pynter en pose med herlige ark og et nydelig motiv.

Jeg begynner nesten alltid med å fargelegge stempelet, dette kommer fra Ppinky Dolls, og er først farget med promarker, så har jeg scannet det inn på pc, og skrive det ut på fotopapir.  Det er flere grunner til at jeg gjør det på denne måten. Jeg bruker lang tid på fargelegging, og ønsker derfor å kunne bruke samme motiv flere ganger. Jeg kan fargelegge det i en litt stor størrelse, for så å minke det ned på neste utskrift. Og jeg kan skrive det ut på overflater Promarkerene ikke kan brukes på.

Jeg har bestemt meg for hvilke størrelse og hvilke ark jeg vil bruke. Posen jeg skal dekorere er 21*11 cm stor så den bestemmer størrelsen på arkene.  Jeg finner gjerne frem litt flere ark en jeg ender opp med, de gangen jeg er litt usikker på hvor jeg vil. 


Arkene er kuttet i størrelsene 21*11 / 20,5*10,5 / 20*10, jeg har også laget det som skal brukes som innstikk/skrivefelt av restene. Siden dette er rester, vil bredden bli bestemt ut fra hva jeg har igjen. Og lengden måler jeg meg frem til ved å stikke enden ned i posen, og se hvor langt jeg ønsker den skal stikke ut.


Denne gangen begynte jeg med skrivefeltet, jeg har pyntet det med en hyggelig tekst og et motiv. Jeg har også svertet kantene.


Jeg har vært på loftet og funnet frem noen gamle gardiner, disse klipper jeg i stykker og bruker på samme måte som osteduk/blonder.  De blir også veldig fine om du klipper småbiter og limer mellom blomstene.

 

Her har jeg limt på en blonde klippet av gardinet, jeg synes det ble for rotete bakgrunn, så jeg kuttet opp en hvit kartong, og punchet den. Denne er brukt som bakgrunn under blonden. Teksten Gratulerer er skrevet ut på data.  Jeg var misfornøyd med høyden på motivet, så jeg la 2 lag med fometape under.


Jeg er veldig glad i perler, i alle størrelser og varianter. Disse er egentlig diamanter beregnet som bordpynt/lys pynt.  Jeg legger en tykk stripe med lim i et mønster, og heller over en masse perler, trykker de litt fast, og heller av det overskytende.

 

Slik ble det ferdig resultatet.

 

Baksiden av posen.

 

Materialister:

Stempel  - Pinky Dolls
Pose – Panduro
Ark – Basicgrey og Søstrene Grene
Blomster – Papirdesign,egenprodusert, Wild Orchid Craft og noe ukjent
Dimanater – Nille
Blonder -  gammel gardin
Punch – Martha Stewart kantpunch
Stempel  innstikk – Kort og Godt /ukjent
Tekst – utkrive på pc

 

Promarker
Ansikt og hud – Burnt orange, Coral, Sunkissed Pink, Bluch, Pastel pink og Antique pink
Hår – Sleigh Bell (L), Saffron, Pastel Yellow.
Kjole og sko – Shale, Tawny Owl (L), Morning Mist (L)
Cupcake, bamse og frukt, rosa – Dusky Rose, Pale Pink, Sand Dune (L)
Bluse, underskjørt og cupcake form – Cinnamon, Tan, Putty og Almond.

 

Tags: Ppinky Dolls

Lene Lauritsen Kjølner: Hvorfor spurte de ikke Evensen?


Som privatdetektiv sysler Olivia Henriksen mest med utro ektefeller og overvåkning. Da den beryktede SV-politikeren Arne Gustavsen blir funnet død i vannkanten ved Ankerholmens seilerforening, dras hun imidlertid inn i en sak som omfatter både miljøpolitikk, kyniske forretningsmenn og skitne affærer.

Heldigvis har Olivia nok av pågangsmot i det profesjonelle liv - i kjærlighetslivet er hun litt mer usikker.

Les mer …

Hit reiser vi til sommeren


Kreta ligger an til å bli nordmenns store sommerreisemål. Over halvparten av sommerens reiser til den greske øya er allerede solgt, melder Star Tour.

Også Mallorca, Rhodos og Antalyakysten i Tyrkia er populære feriesteder. Beregninger fra reisearrangøren viser at nærmere 900 000 nordmenn vil reise på en chartertur til sommeren.

Les mer …

Dyreparken


Dyreparken har åpent 365 dager i året. Hver dag har sin sjarm. Det finnes mer enn 100 dyreslag og rundt 800 individer.

I 2004 når artikkelen ble skrevet var årets nyhet to nye orangutanger.

Les mer …

Barn i bagasjen


Det er alltid en utfordring å lande på et feriemål som tilfredsstiller alle medlemmene i en familie. Som regel tar man mest hensyn til barna, og det er vel og bra, men kanskje det ikke er så dumt å se på flere muligheter enn bare chartertur direkte ned i varmen.

Les mer …