Skip to main content

Ha deg vekk, Mr. Parkinson!

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Susan Smerkerud
Leseeksemplar fra Kolofon

Denne boka tar for seg den kroniske sykdommen parkinson som er en hjernesykdom/nevrologisk sykdom som oppstår fordi man har en nedsatt mengde dopamin i hjernen.

Forfatteren er selv hovedpersonen i fortellingen. Hun merket første symptom i 2002 uten å vite hva som ventet henne. Hun jobbet i Tolletaten, men måtte til slutt "kaste inn håndkleet" og bli uføretrygdet.

Da hun fikk diagnosen googlet hun mye på nett, og fant mye informasjon, men ikke den type informasjon hun ønsket å lese om. Hun ville ha informasjon om hvordan det var å leve med sykdommen, og også lese mer om positive forskningsresultater. Forfatteren skrev denne boka både som terapi for seg selv, og for å prøve å gi andre med samme diagnose ny motivasjon. 

 

Forfatter: Susan Smerkerud
Forlag: Kolofon
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 150
Format: Heftet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Grei og forståelig bok. Dette er ingen tung fagbok.

Forfatteren skriver med en lett og positiv penn. Hun forklarer sykdommen på en forståelig måte, og klarer å snike inn en humoristisk og motiverende undertone til tross for en alvorlig sykdom. 

Jeg synes at dette var en interessant bok, og den passer godt for deg som selv har parkinson eller som kjenner noen med sykdommen. Boka er også fin for deg som bare ønsker å få vite mer om denne alvorlige sykdommen.

Dette er også en bok som minner deg på å ikke dømme andre ut fra hva du ser. Man kan ha gode og dårlige dager. Ved tilfeldige møter kan en person se ut til å være i god form, men du ser ikke hva som skjer med personen bak husets fire vegger eller når du ikke er der.

Jeg heier på forfatteren og at formen holder seg stabil framover!


Om forfatteren:
Susan Smerkrud er 56 år gammel. Hun jobbet mange år i Tolletaten, men måtte gå over i de uføres rekker i 2018 på grunn av Parkinsons sykdom. Susan er blogger og skriver mye om hvordan hun takler den uforutsigbare sykdommen. Ha deg vekk, Mr. Parkinson! er hennes første bok.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag