Skip to main content

BOKANMELDELSER:

Barne- og ungdomsbøker

Festningens hemmelighet

Petrus Jensen

Året er 1965, og det er sommer. Vi befinner oss i den fiktive byen Klipphus på svenskegrensa. Der ligger den store festningen, Henriksten. En dag medlemmene i detektivklubben, De tre lykter, er oppe ved festningen, hører de gravelyder under seg. En kveld kan de også se en pike i gul kjole som svever opp trappa oppe på festningen. Trioen bestemmer seg for å undersøke saken, og det fører til flere uheldige hendelser, uten at det gjør boka for skummel for de minste.

Dette er en bok for barn- og ungdom, som også er gøy å lese for voksne. Lett og billedlig skrivestil med en snert av humor. Fin gavebok!

Leseeksemplar fra forfatteren
16. juni 2022 | Anne Lise Johannessen
Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...

Granittgutta - Dronemysteriet

Svein Jarle Åbrekk

Frank og Kristoffer er gode venner og naboer. Guttene har en stor felles interesse, nemlig gaming. De sitter gjerne og spiller til langt på natt. En kveld dukker det opp en drone på utsiden av vinduet til Frank. Han tror at det er Kristoffer som tuller litt med han, men det viser seg å være noen helt andre. Samtidig er Sector Alarm veldig ivrige på å selge dørlåser og alarmer i området.

Selv om dette er en bok beregnet på ungdom, så likte jeg den veldig godt. Den er veldig lettlest, både fordi oppsettet er oversiktlig og fordi språket flyter fint. Spennende historie både for liten og stor.

Leseeksemplar fra forfatteren
05. mars 2021 | Anne Lise Johannessen
Åpne artikkelen for å se hvilket terningkast jeg ga den.
Les hele anmeldelsen...