Skip to main content

Tidsfikserne og Vikingene

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Frode Eie Larsen og Jenny Lindqvist
Leseeksemplar fra Zeppelin

Tidsfikserne er tilbake for å rydde opp i kaoset som Tidstyven forårsaker. Tidsfikserne er Sigurd og Anne, men det må du ikke si til noen. Det er strengt hemmelig! Denne gangen må de helt tilbake til år 793. Tidstyven har rotet det til slik at det plutselig er blanke sider i boka hvor det står om tokt utført av vikingene. Saken skal selvfølgelig vise seg å få noen komplikasjoner.

Jeg sier som ved forrige bok, Tidsfikserne og månelandingen, at dette er en fin og lærerik serie. Så lettlest at de som har litt leseerfaring, fint kan lese den selv. Veldig kjekt å legge inn virkelige historiske fakta, så man både lærer og blir underholdt. Boka er krydret med fine og fargerike illustrasjoner.

Forfatter: Frode Eie Larsen og Jenny Lindqvist
Forlag: Zeppelin
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 84
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Om de ikke får ryddet opp i rotet til tidstyven, endres historien...

8. juni i år 793 ble klosteret på øya Lindisfarne plyndret, og det blir regnet som starten på det vi kaller vikingtiden. Hva om plyndringen aldri fant sted?

Hvordan ville vikingtiden sett ut da?

Sigurd finner også ut at han er i slekt med den norrøne oppdageren Leiv Eiriksson, og befinner seg plutselig i en situasjon der hele hans eksistens står på spill. Tidsfikserne Sigurd og Anne må finne en måte å stoppe Tidstyven på, ellers vil kanskje Sigurd aldri bli født!

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Små forlag