Skip to main content

Kroppens mystiske signaler

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Liv Hege Refsdal
Leseeksemplar fra forfatteren

Tara og familien har flyttet til et nytt sted. I blokka, der de bor, har hun mange naboer med merkelige navn. Hun kommer snart i kontakt med fru Galle, fru Blære og Emme.

Tara har mange ubesvarte spørsmål om kropp og kosthold. En dag dukker Mika opp, og veileder Tara så godt han kan. Hvem Mika er, og hvor han kommer fra, det får aldri Tara helt tak på. Tara sliter med å fortelle moren om sin nye venn. Mika er nemlig en gammel mann, en kineser. Vennskapet mellom dem blir etterhvert veldig lærerikt for Tara.

Boka, som i utgangspunktet er beregnet både for barn og voksne, er skrevet med et lett og humoristisk språk. Målet med den er å lære deg mer om helsen vår, og det som kroppen prøver å fortelle. 

Boka er et samarbeidsprosjekt mellom tre familiemedlemmer. Liv Hege Refsdal er forfatteren, som også har gitt ut flere andre barnebøker og noveller. Broren, Reinert Refsdal  har laget alle de flotte illustrasjonene i boka. Faren, Ragnar Refsdal har jobbet som naturmedisiner og akupunktør i nesten 40 år. Han har også gitt ut boka Blant organer og meridianer, som er en bok om hvordan våre organer sender sine signaler gjennom kroppen vår.

Her er det litt av hvert å lære, og tenke på – både for liten og stor! Veldig artig at flere av personene har navn etter plagen de sliter med :)

 

Forfatter: Liv Hege Refsdal
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 70
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forfatter. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Tara er ei årvåken, nysgjerrig jente som har mange spørsmål i hodet sitt, som hun gjerne skulle hatt svar på.

En dag møter hun Mika, en merkelig gammel mann, som gir Tara mange svar på hvorfor folk har vondt rundt omkring på kroppen sin, – hvordan vi kan lære oss til å lytte til kroppens signaler, og hva den prøver å fortelle oss.

Tara lærer noe av Mika hver eneste dag, selv om det kan være litt vanskelig å forstå, noen ganger. Kroppen er kjempespennende og mystisk, synes Tara.

Det eneste hun ikke har svar på, er hvordan hun skal få presentert Mika for moren sin. Moren tror nemlig at Tara hver dag er sammen med en venn på sin egen alder …Om forfatteren:

Liv Hege Refsdal (1963) fra Larvik har gitt ut en rekke barnebøker, en novellesamling, og bøker med visdomsord. Hun har skrevet mange noveller for magasiner og ukeblad, samt medvirket til både lydbok og musikal. Til daglig jobber hun som førskolelærer.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag