Skip to main content

Forglem meg ei

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Elin Marie Fredriksen
Leseeksemplar fra Aschehoug

"De varmeste hendene i demensomsorgen er svært ofte de pårørendes."

I denne boka møter vi Solveig, Haldis, Alv, Liv, Magne, Fanny, Annikken og Herreklubben på Manglerudhjemmet. De lever helt forskjellige liv, men de har alle demens. Noen bor på sykehjem, men de fleste bor fortsatt hjemme. De forteller om tunge stunder, men også om mange gode dager. De er opptatt av livsstil og livskvalitet. Av å kunne leve et så godt og normalt liv som mulig, med en svært vanskelig sykdom. De viser oss at livet fortsetter også etter en demensdiagnose, og har valgt å være åpne om sykdommen for å fjerne fordommer, tabuer og skam.

Demens er den raskest økende kroniske sykdommen i verden i dag. Her får vi kunnskap om sykdommen, vi får gode råd til hvordan vi kan kommunisere med en person med demens og hva de trenger for å få et tryggere og bedre liv. Demens er en pårørendesykdom, og et eget kapittel er viet de pårørende.


Forfatter: Elin Marie Fredriksen
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 176
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Fæl sykdom, og her kan du få et innblikk i hvordan pasientenes hverdag kan være. Fin å lese for alle som har noen i sin familie eller vennekrets som lider av en demenssykdom.

Selv om jeg leste denne boka som ebok, så finnes den også som "vanlig" bok.


Om forfatteren:
Elin Marie Fredriksen er utdannet journalist og sykepleier. Som journalist har hun jobbet i Bladet Nordlys, NRK og Dagbladet. Siden 2007 har hun jobbet som sykepleier, og har allsidig erfaring fra sykehus, medisinske senter, hjemmetjeneste og sykehjem. Hvor hun har fått en bred erfaring med demenssyke i ulike stadier og livssituasjoner.

 

Aschehoug