Skip to main content

Inspirerende Norske Strikkemønstre

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Wenche Roald og Annichen Sibbern Bøhn
Leseeksemplar fra Font

Moderne farger og snitt møter klassiske, norske strikkemønstre!

I denne praktfulle strikkeboken finner du oppskrifter på vakre og moderne plagg, basert på diagrammene i Annichen Sibbern Bøhns klassiker Norske strikkemønstre fra 1929. Boken var landets første samling av tradisjonelle, norske strikkemønstre og har siden blitt et samleobjekt og en inspirasjonskilde for ivrige strikkere og designere i innland og utland.

Den kreative strikkedesigneren Wenche Roald har kombinert de gamle diagrammene på nye måter og presenterer flotte og fargerike plagg for hele familien - fra kofter og gensere til strømper, votter og babytepper.

Som en bonus får du også med Annichen Sibbern Bøhns Norske strikkemønstre fra 1929, her trykket opp i sin originale form og lagt ved bakerst i boken. Samlet er dette et inspirerende verk for både nye og viderekomne strikkere, og for deg som ønsker å tenke kreativt i egne strikkeprosjekter!

 

Forfatter: Wenche Roald og Annichen Sibbern Bøhn
Forlag: Font
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 269
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Stor og fin bok med varierte oppskrifter. Flotte bilder og mange lekre plagg. Du kan strikke votter, sokker, kofter, gensere, babyteppe og grytekluter. Og ikke nok med det - her er det ikke bare oppskrifter tilegnet de på to bein. Det også tatt med en hals til hunden som sikkert blir satt pris på nå i disse dager med snø og lav temperatur. Bakerst i boka er det et lite instikk hvor det ligger et eget hefte med alle de orginale mønstrene.Om forfatteren:

Wenche Roald (f. 1965) er designeren av de flotte og fargerike strikkeplaggene som du finner bak de populære profilene @wroald på Instagram og @knitnetty på Ravelry og på nettsiden Wenches hobbyblogg. Wenche strikket sine første masker allerede som femåring, og det tok ikke lang tid før det ble strikket både vesker til dukkene og nesevarmere til far. Arbeidskarrieren startet med systemutvikling, men med et hjerte for pinner og garn og et kreativt sinn, falt det seg etter hvert naturlig å la strikkehobbyen bli en fulltidsjobb. Wenche har tidligere utgitt boken Eventyrvotter (Aschehoug) sammen med de sju andre medlemmene i Vottelauget.

Annichen Sibbern Bøhn (født 1905, død 1978) var en norsk strikkerske, designer og forfatter. Hun er mest kjent for sin innsamling av norske strikkemønstre, som i 1929 førte til utgivelsen av boken Norske strikkemønstre. Hun jobbet ved Norsk Folkemuseum da hun startet innsamlingen av mønstrene, og hennes samling av strikkemønstre la grunnlaget for det mangfoldet av strikkemønstre som er kjent i Norge i dag. Mønstrene hun samlet inn og som for først gang ble gjort tilgjengelig for offentligheten i Norske strikkemønstre, var blant annet setesdalskofta og selbuvotten.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm