Skip to main content

Hekta på hullstrikk

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Denise Samson
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Det er lett å bli hekta på hullstrikk - bare se på Gannigenseren! Hullstrikkede gensere på tykke pinner ser du overalt, men hullstrikk er minst like fint i tynt garn, og det passer alt fra babytøy til sommerkjoler.

Hullstrikk, eller blondestrikk, har alltid fascinert meg. Da jeg var liten, strikket moren min det ene sjalet etter det andre, dog i svært enkel hullstrikk. Hun lærte meg teknikken da jeg så vidt var i skolepliktig alder, og jeg husker vi avanserte fra sjal til sengejakke, en slags bolero eller sjelevarmer, forteller Denise Samson.

Lær deg teknikkene og finn dine favoritter i Samsons tredje strikkebok. Velg mønster og garn, og sett i gang. Du kommer nok også til å bli hekta på hullstrikk!

Jeg håper du finner like mye glede i å strikke hullmønster som det jeg gjør. Og én ting er helt sikkert - du vil høste anerkjennelse og ros når du har strikket noe i hullstrikk, sier forfatteren.

 

Forfatter: Denise Samson
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 184
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Hullstrikk gir det lille ekstra til strikkeplagget ditt. Her er det masse lekker for deg som vil prøve en ny teknikk


Om forfatteren:
Denise Samson er en pasjonert strikker og en fast leverandør av egne strikkedesign til ukepressen. Hun er også en erfaren oversetter av hobby- og håndarbeidsbøker. Hekta på hullstrikk er hennes tredje strikkebok. Hun har tidligere utgitt Hekta på fletter (2015) og Poncho! (2016).

 

Cappelen Damm