Skip to main content

Ikke bare til jul

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Natalie Cox
Leseeksemplar fra Aschehoug

Charlie bor i London, men blir midlertidig hjemløs etter en gasslekkasje. Dette fører henne ut på landsbygda hvor hennes kusine Jez driver en kennel. Tilfeldighetene gjør at Charlie midlertidig må ta ansvar for disse hundene. Det blir en annerledes jul enn det Charlie hadde planlagt. Hun misliker i utgangspunktet alt som har med jul, men om du spør henne nå - så tror jeg at hun har endret mening.

Forlaget skriver:
Charlie hater julen. Singel, midlertidig hjemløs og med en mild hjernerystelse ser hun at årets jul blir en av de verste. Kjæresten har forlatt henne. Moren har reist utenlands med sin nyeste ektemann. Charlies plan om en alenejul i London gikk fløyten da en gasslekkasje gjorde leiligheten ubeboelig.

Så ringer telefonen. Kusinen Jez skal til Grønland i julen, for å møte en mann hun har truffet på nett. Kan Charlie passe på kennelen hennes? Der bor en umake forsamling: en gravid Beagle, en døv Grand Danois og liten spisshund med stort ego.

Charlie er en byjente, hun er ikke vant til hunder og trenger hjelp. Den lokale veterinæren må stadig trå til. Men hvorfor er han så irriterende? Har han noe å skjule?

Livet på landet ble helt annerledes enn Charlie hadde tenkt og julen ble mye bedre enn sitt rykte.

 

Forfatter: Natalie Cox
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Not just for Christmas
Oversatt av: Eva Ulven
Antall sider: 315
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
For en hundeelsker som meg var dette en fornøyelig bok å lese. Den er veldig lettlest og skrevet med et greit og enkelt språk. Historien er søt og inneholder elementer av både humor, romantikk og litt spenning.

Den markedsføres som en julebok, men selv om handlingen er lagt til jul og snø - så kan den fint leses også i andre årstider. Fin julegave til en hundeelsker.


Om forfatteren:
Natalie Cox er opprinnelig fra Ohio i USA, men bor i London sammen med sin partner og fire barn. Hun skriver romaner, skuespill og driver bokhandelen INK@84 i London. Hun har tidligere vært kursleder i kreativ skriving.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag nå merkes med reklame i sosiale medier. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan heller ikke videreselges i ettertid.

 

Aschehoug