Skip to main content

Adventsgaven

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jenny Gladwell
Leseeksemplar fra Gyldendal

Nyhetsjournalist Jane Brook er utslitt. Den store, avslørende gravejobben hun brukte et halvår på ble en suksess, men den kostet henne også et kjærlighetsforhold. Til hennes overraskelse sender redaktøren henne av gårde til Norge for å skrive om Skogens dronning – juletreet som Oslo gir til Londons befolkning hver vinter. En uke på fine hoteller og førjulsfeiring venter, i selskap med blant andre den kjekke TV-personligheten Philip Donelly, og selv om Jane opprinnelig er skeptisk, kan det jo også være akkurat dette hun trenger for å lindre kjærlighetssorgen.

Men i de dype og snøfylte skogene finner Jane også noe annet: gamle brev fra krigens dager mellom en ung soldat og en mystisk ung kvinne. Det siste brevet ender med en lidenskapelig bønn som aldri blir besvart. Nå er det bare Jane som kan gi denne historien om kjærlighet og mot en happy ending – og ved å gjøre det, kan det også være at hun endrer sitt eget liv for alltid.

 

Forfatter: Jenny Gladwell
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: A Gift in December
Oversatt av: Kari Wille Rekdal
Antall sider: 294
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
I starten irriterte boka meg litt. Litt usikker på om jeg synes at beskrivelsen av Norge passet helt. Jeg synes også at det var urealistisk at en reiseleder ble sur når deltakerne sovnet fra en middag eller ikke stilte opp på arrangementer. I de tilfellene kom reiselederen med spydige kommentarer. Ved ett tilfelle kom reiselederen opp på rommet for å hente en i reisefølget, og ved ett tilfelle kjørte hun og en annen avsted for å lete etter de som ikke møtte opp. Men når det er sagt, så var det en hyggelig bok. Ikke så veldig dyp, men en søt og romantisk julehistorie som går fort å lese. Les og bedøm selv.

Om forfatteren:
Jenny Gladwell er forfatternavnet til Genevieve Herr.

Genevieve Herr er født og oppvokst i London, og har arbeidet i forlagsbransjen siden studiedagene. Hun har studert skrivekunst parallelt med jobben som barnebokredaktør i Scholastic, og har mottatt anerkjennelse som lovende, ung forfatter (Sophie Warne Memorial Essay Prize). Genvieve bor i Skottland med familien.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Gyldendal