Skip to main content

Petra Pettersens perfekte plan

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra forfatteren

Petra jobber i bokhandel og er gift med Einar. Hvert år baker hun den engelske julekaken sammen med venninnen og grandtanten, og livet hennes er egentlig veldig "A4".  Da Einar forteller at han har truffet en annen - åtte uker før jul, tar livet en annen vending.

Historien er koselig, avslappende og romantisk, og veldig hyggelig å lese. Historien er skrevet med den samme humoristiske pennen og det samme lette språket som forfatteren har blitt kjent for, og hovedpersonen Petra er veldig lett å like.

Forlaget skriver:
Petra Pettersen jobber i bokhandel på femtende året. Hun er gift med Einar, som er fisker på Hvasser, og har to utflyttede døtre. Livet hennes er trygt og forutsigbart, men en gang var livet hennes annerledes. 

Petra har en drøm. Hun vil jobbe med "ett eller annet innen kunst", men har aldri klart å bestemme seg for hva... Før hun plutselig får sitt Eureka-øyeblikk. At det øyeblikket inntreffer like etter at hun har bakt den tradisjonelle engelske julekaken med grandtante Bertha og venninnen Mathilde, og rett før Einar er utro med en fitnessinstruktør, er kanskje tilfeldig. At det også skjer nøyaktig åtte uker før jul, er et puss fra høyere makter.

Og nettopp da Petra tenker at skjebnen må ha noe imot henne, siden det skjer flere ting som gjør at hun ser mørkt på tilværelsen, dukker det sakte opp en strime av håp. Den blir til optimisme da mye ser ut til å snu... Men Petras perfekte plan er slett ikke perfekt...

 

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 249
Format: Innbundet
Kilde: LeseeksemplarMin mening:
Forfatteren har tidligere skrevet syv krimbøker, og dette er hennes første "feelgood-bok".  Jeg elsker krimbøkene hennes om den nyskjerrige og søte Olivia, og var derfor veldig spent på Petra, som er hovedperson i denne boka.

Petra var lett å bli kjent med, og hun er lett å like. Historien er koselig, avslappende og romantisk, og veldig hyggelig å lese. Historien er skrevet med den samme humoristiske pennen og det samme lette språket som i de tidligere bøkene, og akkurat det er nok forfatterens "signatur". Selv om jeg på ingen måte vil slippe tak i Olivia ennå, så kjenner jeg at jeg også har god plass til Petra i bokhylla mi.

Det er artig at den fiktive øya Ankerholmen også nevnes i denne boka. Dessuten har Petra gitt ut en bok på et lite forlag, akkurat som forfatteren.

Sammen med boka fikk jeg et bokmerke som forfatteren har laget. Det var veldig koselig! I akkurat denne boka, ble bokmerket lite brukt, for samme hvor mye jeg koste meg med historien, så klarte jeg ikke å lese sakte - den måtte leses ferdig med en gang. Liker du en god feelgood-historie - les denne!


Om forfatteren:
Lene Lauritsen Kjølner debuterte i 2014 med 'Høyt henger de', - første krim i en serie med privatdetektiv Olivia Henriksen i hovedrollen. Denne fikk hun Maurits Hansen-prisen «Nytt blod» for. Hun skriver feelgoodkrim med humor, selvironi og lite blod. Handlingen i Olivia-serien foregår på den fiktive øya Ankerholmen i Nøtterøys skjærgård, der forfatteren vokste opp. Lene er gift med gitarist og låtskriver Per Fredrik og er bosatt på Fagervik i Tønsberg.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Egne forlag