Skip to main content

Julens ni liv

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Florence McNicoll
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Laura jobber som frivillig på kattepensjonatet Battersea. Hun har varme følelser for katten Felicia som hun prøver å finne et godt hjem til. På det personlige planet er hun i et vaklende forhold. Vi følger Lauras liv gjennom desember når hun finner hjem til mange av de forlatte kattene. Kanskje denne travle måneden bringer lykke for hennes egen hverdag også.

 

Forlaget skriver:
En hjertevarm fortelling om ensomhet, kjærlighet og betydningen av pelskledde venner - den perfekte bok å kose seg med i julen.

Det nærmer seg jul, og på Battersea hunde- og kattepensjonat prøver Laura desperat å finne et nytt hjem til Felicia, en rufsete hunnkatt med et hjerte av gull. Lauras kjæreste kan ikke begripe hvorfor hun må bruke så må mye tid på kattehjemmet, men for Laura er ikke kattene bare en jobb - de er selve livet.

I løpet av desember inngår Laura avtaler med ni forskjellige personer på kattehjemmet. Alle ønsker seg litt mer kjærlighet til jul, og finner det i sine nye kjæledyr. Men når Aaron plutselig står i døren, sjarmerer han ikke bare den kresne Felicia, men Laura også ...

Vil Londons mest ensomme katt finne et nytt hjem til jul?

 

Forfatter: Florence McNicoll
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel: Nine Lives of Christmas
Oversatt av: Veronica Garten
Antall sider: 302
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Boka er markedsført som en julebok, men heller ikke dette er boka du skal lese om du sliter med å komme i julestemning.

Historien er likevel hyggelig og romantisk, og selv en hundeelsker som meg, synes det er koselig å lese om katter i blant. Fin bok som du kan slappe av med innimellom juleforberedelsene.


Om forfatteren:
Florence McNicoll er et pseudonym for skribent og redaktør Sophie Wilson, som jobbet flere år i forlagsbransjen før hun ble frilanser. Florence bor i Barcelona og er katteelsker på sin hals. Hun gir fast støtte til Battersea hunde- og kattehjem i London.

 

Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips

- Krimbøker

-
Lesetips for bokelskere

- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm