Skip to main content

En hund til jul

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lizzie Shane
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Ally, som er fotograf i New York, er tilbake i hjembygda for å hjelpe besteforeldrene. De driver et omplasseringshjem for hunder, og nå har bystyret bestemt seg for å stoppe driftsstøtten. En dag da Ally er ute og tar bilder, glemmer hun å se seg for. Hun kræsjer inn i en gretten kjekkas og innholdet i kaffekoppen hennes havner på skjorta hans. Det blir et ublidt møte.

Da hun senere på dagen møter opp for å konfrontere lederen i bystyret får hun seg en overraskelse. Livet på omplasseringshjemmet går sin gang. Ally får uventet hjelp av to små jenter, og en ung dame. Alle hundene har sine individuelle personligheter, og Ally prøver så godt hun kan å finne gode hjem til alle sammen. Samtidig må hun tåle å bli utsatt for både sladder, misforståelser, og ikke minst en stor og uventet overraskelse.

Historien i denne boka, er ikke av det dype litterære slaget, og den er kanskje ikke mest troverdig. MEN det er en lettlest og veldig hyggelig førjulsbok. Veldig søt og fin historie, som passer perfekt til travle førjulsdager. Kos deg med den!

Boka finner du i dagligvarebutikker og kanskje i kiosker.

 

Forfatter: Lizzie Shane
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 336
Format: Pocket
Originaltittel: The Twelve Dogs of Christmas
Oversatt av: Anne Marie Stamnestrø

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Pine Hollow har alt Ally Gilmore kan ønske seg til jul: lett snøfall, småbysjarm og tid til familien. Så finner hun ut at en gjerrigknark i bystyret har stanset driftstøtten til familiens omplasseringshjem for dyr, og nå har hun bare fire uker til å finne nye hjem til 12 hunder. Men da hun konfronterer den lokale gjerrigknarken, Ben, finner hun fort ut at han er mye mer fornuftig – og kjekkere – enn hun hadde sett for seg.

Det skal vise seg at Ben har nok å stri med som bystyremedlem og verge for sin hundegale 10 år gamle niese. Og snart tilbringer han mye tid sammen med Ally for å finne nye hjem til hundene. Sladderen går, og stadig nye misforståelser oppstår mens alle hjerter gleder seg til jul.

En herlig juleromanse med alt man kan ønske seg til jul.
Om forfatteren:

Lizzie Shane er en prisvinnende amerikansk forfatter som er tildelt Golden Heart Award og HOLT Medallion. Hun har også vært finalist tre ganger til Romance Writers of Americas prestisjefylte pris RITA Award, men det hun tror hun er mest kjent for, er å ha tapt i Jeopardy! Hun bor i Alaska og elsker å reise. For mer info om bøkene hennes kan du besøke www.lizzieshane.com

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Cappelen Damm