Skip to main content

Et hjerte av gull

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Florence McNicoll
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Mannen til Kathy døde for noen år siden. Hun sørger fremdeles, og synes livet er tungt og vanskelig. En dag møter hun en mann som er ute med en hund fra et omplasseringshjem for hunder. Dette sår en lyst hos henne til å bidra som frivillig på omplasseringshjemmet. Hun påtar seg å være fosterhjem for hunder som trenger nye hjem. Dette gjør mye for hverdagen hennes, og snart er livet hennes overraskende mye bedre.

Selv om de fleste julebøkene i år ser ut til å følge samme mal, så er de likevel hyggelige bøker å slappe av med. Vi trenger lette bøker uten komplisert handling nå som vi går en travel jul i møte.

Les denne, og kos deg!

 

Forfatter: Florence McNicoll
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 304
Format: Pocket
Originaltittel: Home for Christmas
Oversatt av: Veronica Garten

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Et hjerte av gull av Florence McNicoll er en hjertevarm juleroman om hvordan nye venner kan redde julen.

Kathy er en sporty dame som har god kontroll over livet sitt – slik framstår hun i hvert fall utad. Men i virkeligheten sørger hun fremdeles over ektemannen som døde for flere år siden, og det er vanskelig å fylle dagene. Hun er fryktelig ensom, og siden sønnen er i ferd med å stifte sin egen familie, vet hun ikke lenger hvor hun hører hjemme. Og nå nærmer det seg jul ...

På selveste julaften fører et tilfeldig møte henne til et omplasseringshjem for hunder og katter. Her blir hun kjent med Milly, Baxter og Archie, tre hunder som er helt ulike både inni og utenpå. Felles for dem alle er at de har hjerter av gull - og at de trenger nye hjem.

Etter et år med opp- og nedturer, nye venner – med både to og fire bein – og til og med en gryende forelskelse, er et nytt liv i ferd meg å åpne seg for Kathy. For det er aldri for sent å få nye venner, spesielt til jul.

Boken er utgitt i samarbeid med Battersea hunde- og kattehjem i London.
Om forfatteren:

Florence McNicoll er et pseudonym for skribent og redaktør Sophie Wilson, som jobbet flere år i forlagsbransjen før hun ble frilanser. Florence bor i Barcelona og er dyreelsker på sin hals. Hun gir fast støtte til Battersea hunde- og kattehjem i London.

 

 Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Cappelen Damm