Skip to main content

Flammer, snø og stjerner

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Heléne Holmström
Leseeksemplar fra Bonnier

Nora driver sitt eget konditori, som har gått i arv i familien. Nå sliter hun med å få det til å gå rundt. Regningene hoper seg opp, og hun får ikke mer lån av banken. Det er da venninnen Bea får en god idé. Hun melder på Nora til det populære juleprogrammet Til heving. I programmet kommer kjendisbakeren Henrik Eklund for å gjøre noen grep.

Nora er ikke den enkleste konditoren Henrik har hatt med i programmet. Hun motsetter seg flere av forslagene hans. for innarbeidede tradisjoner er viktig for henne. Samtidig står produsenten på sidelinjen og pusher, for dette blir ikke bra TV.

På privaten har ikke Henrik det helt rosenrødt. Da produsenten ber Henrik om å spille forelsket, bare for Tv-publikummets del, tenker han at det skal gå lett.

Denne boka likte jeg. Søt julehistorie med en akkurat passe dose romantikk. Underholdende og lettlest.

Terningkast: 5

Forfatter: Heléne Holmström
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 428
Format: Innbundet
Originaltittel: Eld, snö och stjärnor
Oversatt av: Kristin Valla
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Er noen juletradisjoner til for å brytes? Nora kjemper hardt for å redde det kjære konditoriet sitt fra konkurs. Da kjendisbakeren Henrik Eklund vil spille inn det populære juleprogrammet sitt hos henne, er det en sjanse hun ikke har råd til å si nei til. Men uviljen øker når TV-teamet dundrer inn i lille Västervik, og Henrik vil endre på alle de tradisjonene Nora har strevet for å bevare.

Men jo mer de omgås, baker lussekatter og arrangerer gløggkvelder, desto nærmere kommer Nora den karismatiske stjernebakeren. Og alt er kanskje ikke som det først ser ut til? Snart står mer på spill enn vellykket julebakst og høye seertall ...

Flammer, snø og stjerner er en varm juleroman om en strevsom TV-innspilling, et uventet kyss og en hundre år gammel surdeig.


Om forfatteren:

Stjerneskuddet Heléne Holmström er tidligere toppadvokat i Stockholm. Hun har på kort tid blitt et kjent forfatternavn i hjemlandet Sverige. De bestselgende bøkene hennes byr på underholdning, lidenskap og et innblikk i TV-produksjonens spennende verden, men inneholder også samfunnskritikk og viktige tema til ettertanke. Kommer med ny bok i 2023.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Bonnier