Skip to main content

Jul på Petronellas pensjonat

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra forfatteren

Det nærmer seg jul, og Petronella ordner i stand pensjonatet sitt. Mannen, Sofus er arkeolog, og er i Egypt. Det synes Petronella er greit, for de er inne i en ekteskapelig krise. Et byggefirma truer med å ødelegge julekosen, men sammen med naboene klarer Petronella å få det til å bli en positiv opplevelse.

Hyggelig bok å lese i førjulstiden. Kjølner skriver alltid med en lun og humoristisk penn. I tillegg skal du ikke se bort fra at det er en passe dose romantikk i historien. Nydelig forside er det også.

Terningkast: 5-

Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Lindoco
Utgivelsesår: 2022
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar fra forfatter

 

Forlaget skriver:

Petronella lever og ånder for pensjonatet sitt i Nordbyen i Tønsberg. Men paradiset er ikke perfekt. Ektemannen Sofus, arkeolog som er i Egypt hos sine elskede kattemumier, elsker i tillegg alt som har puls og høye hæler.

Så Petronella fortviler over forventninger og mislykkede kaker, alt mens venninnen Felicia er en fri sjel og lever blant tarotkort og glassdomer. For er det ikke julespillet, gjester eller slekt som forlanger Petronellas oppmerksomhet, så er det en utbygger som vil ødelegge idyllen hennes.

Petronella er litt curling-alt-mulig, så hun grubler og tar imot utstillings-pepperkakehus av all slags design, koker oksetunge, syr kostymer og handler julegaver på Felleskjøpet. Og det er herlig da Caravaggio, som maler så fint, kommer inn livet hennes.

Men hvem er utbyggeren - bare en vanlig Preben eller en mystisk Lucifer? Den store julemiddagen på pensjonatet vil avsløre det meste.


Om forfatteren:

Lene Lauritsen Kjølner er en norsk forfatter som skriver i sjangeren feelgood- og hyggekrim. Hun stiftet sitt eget forlag, Fagervik i 2020 Fagervik forlag. Kjølner har bakgrunn fra reiseliv og flyselskap, i tillegg til to perioder som folkevalgt i Tønsbergs lokalpolitikk og fylkespolitikken i Vestfold.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag