Skip to main content

Jul i Sandøsund

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Leseeksemplar fra forfatteren

Sofie driver en bokhandel og kafé i Sandøsund, hvor hun også bor. Det trives hun godt med. Tanten hennes, Agathe forteller en dag at hun vil flytte til Spania, og at Sofie får huset hennes i gave. Hun får god hjelp av faren og hans franske samboer, Marcel som driver et hotell rett i nærheten. En dag får Sofie hilse på den nye kokken på hotellet, og det setter følelsene hennes i sving.

Boka er skrevet som en julekalender med historien delt inn i 24 kapitler. Språket er lett og muntert, som alle bøkene Kjølner skriver.

Fin bok for alle som trenger å senke skuldrene litt nå i førjulstida. Kjempesøt historie, og jeg anbefaler den gjerne videre. Selv om serien om privatdetektiv Olivia er min absolutte favoritt fra forfatteren, så håper jeg også på å få lese mer om Sofie i framtida.


Forfatter: Lene Lauritsen Kjølner
Forlag: Fagervik
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 360
Format: Pocket

Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:
Sofie elsker livet som bokhandler og kaféeier på brygga i Sandøsund, der venninnen Linn hjelper til når hun ikke oversetter bøker.
Da tante Agathe flytter til Spania og et kollektiv for kulturelle damer, gir hun bort den knirkete, gamle villaen sin i gave til Sofie. Hun kaster seg over julepynt, sylte, fattigmann og jule-yuccaer med god hjelp av faren og Marcel, som driver verdens hyggeligste hotell.
Men hotellets nye kokk, Francois, får Sofies julehjerte til å banke i takt med Linns mandelhakking. Litt synd at Sofies raffe søster, Tilde, også liker ham. Francois har en fortid, men den mest spennende fortiden - og framtiden - kan ligge i plankene på Sofies nye hus.


Om forfatteren:
Lene Lauritsen Kjølner romandebuterte med Høyt henger de – første krimbok med Olivia Henriksen i hovedrollen. For den mottok hun Maurits Hansen-prisen "Nytt blod". Siden har det kommet åtte bøker i denne serien, som beskrives som unik i norsk sammenheng, en slags prosecco- hygge- og skjærgårdskrim med vidd, humor og selvironisk snert. Lene skriver også ren feelgood og har skapt romanfiguren og gallerieieren Petra og bokhandleren Sofie. Og det kommer mer fra alle de aktive damene Olivia, Petra og Sofie. Lene er gift med musikeren Per Fredrik, har to voksne sønner, to katter, er født på Nøtterøy, men bor i dag rett utenfor Tønsberg. Hun jobber som forfatter og oversetter, og driver også  hyggelige Fagervik forlag.

 


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Egne forlag