Skip to main content

Gledelig jul

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristin S. Ålovsrud
Leseeksemplar fra Bladkompaniet

Søstrene Ellen og Frida mistet moren sin da de var barn, og har vokst opp hos besteforeldrene. Nå har de et litt lunkent forhold til hverandre, i tillegg har de ulike tanker om jul. Frida elsker jul, mens Ellen heller drar til Gran Canaria.

Da mormor vurderer å selge familiehytta, blir de tvunget til å tilbringe en del tid sammen. Det har nok mormor en baktanke med, og håpet er at søstrene skal klare å legge den vanskelige fortiden bak seg.

Fin og lettlest julehistorie. Boka ga meg flere timer med underholdning. Sett deg godt til rette, lag en kopp te, les og slapp av.

Terningkast: 4

Forfatter: Kristin S. Ålovsrud
Forlag: Bladkompaniet
Utgivelsesår i Norge: 2022
Antall sider: 304
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Fra bokas bakside:

Julen handler om familie, nærhet og om å åpne hjertet for andre. Eller …?

Etter at moren forsvant like før jul da de var små, har de to søstrene Frida og Ellen hatt et veldig ulikt forhold til julen og til hverandre. Mens Ellen har tatt avstand fra både julen og søsteren, har Frida elsket alt som hører julen til, og hun har gjentatte ganger forsøkt å forbedre kontakten mellom dem, uten at det har hjulpet.

Da de blir tvunget til å overnatte på en hytte på fjellet, har ikke Ellen noen mulighet til å unnslippe, og sannheten kommer endelig for en dag …

Vil de to søstrene klare å legge den vonde fortiden bak seg? Og kan kjærligheten seire til slutt?
Om forfatteren:

Kristin S. Ålovsrud (f. 1980) bor i Rælingen sammen med mann, barn og to hunder. Som barn tilbrakte hun alle feriene sine på Liaåsen i Valdres, og hun valgte derfor å legge sin første romanserie, Fredsår (41 bøker), til dette området. I hennes andre serie, Sagmesterens barn, er handlingen lagt til Skedsmo i Akershus, der hun vokste opp. Hennes tredje serie, Blomster og blod, har også handling fra kjente trakter, nemlig Lillestrøm.

I 2020 kom Kristins julebok, Gledelig jul, ut for første gang, og det ble trykket nye opplag av denne boken i både 2021 og 2022.

 Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening, og vurderes innenfor sin sjanger.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 
NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Vigmostad & Bjørke