Skip to main content

Fallesjuke

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Randi Fuglehaug
Leseeksemplar fra Kagge

Joni, Kathrine, Gro og Veslemøy har vært gode venner siden ungdomstiden. De deler interessen for å hoppe i fallskjerm, og hopper jevnlig sammen. Under ekstremsportuka på Voss skal de hoppe kledd i bunader. Ting går ikke som planlagt, og Veslemøy sin fallskjerm løser seg ikke ut. Det viser seg fort at det ikke var et uhell. Noen har sabortert fallskjermen og politiet etterforsker hendelsen som et drap.

Agnes er en journalist som har flyttet tilbake til Voss etter å ha jobbet lenge i VG. Hun begynner å undersøke saken litt. Hun kjenner til Veslemøy og vennene hennes fra før. Etterhvert avdekker hun flere hemmeligheter, og kanskje ikke ting er helt som fasaden tilsier.

Forlaget skriver:
Ein fallskjermhoppar dundrar i bakken framfor hundrevis av sjokkerte tilskodarar under Ekstremsportveko på Voss.

Undersøkingar viser at fallskjermen til den omkomne småbarnsmora Veslemøy Liland er tukla med, og drapsalarmen går.

Kven ville henne til livs – og kvifor?

Tidlegare VG-reporter, no heimflytta lokalavisjournalist Agnes Tveit vaknar opp frå ein yrkesmessig dvale då begynner å leite i si eiga ungdomstid etter svar.

Snart oppdagar ho at den vakre vestlandsbygda skjuler mange mørke hemmelegheiter.

Fallesjuke er ein roman om nære vennskap og djupe svik, om å bryte opp og om å vende tilbake.

Forfatter: Randi Fuglehaug
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 395
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Denne boka er skrevet på nynorsk, men ikke tenk på det en gang. Du kommer ikke til å merke det. Handlingen i boka er så spennende, at du blir "sugt inn" i historien, og vil at den skal være lenge.

Du tenker flere ganger at du begynner å skjønne hva som har skjedd og hvem som har gjort det, men så kommer det stadig noen nye tråder, og man blir usikker igjen.

Dette er en kjempegod bok som jeg absolutt anbefaler deg å lese!


Om forfatteren:
Randi Fuglehaug er frilansjournalist og forfatter. Hun er født og oppvokst på Voss, men er i dag bosatt i Oslo. Hun har tidligere skrevet sakprosabøkene På kanten og Englepappa, og barneboka Slik blir du statsminister. Fallesjuke er hennes første roman beregnet på voksne lesere.

 

Meld deg inn i vår krimgruppe på facebook

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Kagge