Skip to main content

Det du ikke vet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Hanne Kristin Rohde
Leseeksemplar fra Kagge

En liten baby blir funnet i en fryser. Wilma Lind som egentlig har planer om å si opp jobben sin, blir satt på saken. Fryseren står hjemme hos Ulrik, og det er han som ringer og sier fra om funnet. Foreldrene til Ulrik døde i en bilulykke for noen år siden, og han arvet en ganske stor formue. Broren Thomas, overlevde ulykken, men ble skadet i ulykken og bor nå på et hjem.

Dette er den femte krimboka om politietterforsker Wilma Lind. Selv om deler av historien i bøkene har sammenheng, så kan de fint leses frittstående.

 

Forfatter: Hanne Kristin Rohde
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 319
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

En ny, nervepirrende krim i bestselgerserien med Wilma Lind Alarmen går. Det er gjort et funn i en fryser som får selv de mest hardbarka etterforskerne i Oslo-politiet til å grøsse.

Tilfeldighetene vil ha det til at funnet blir meldt samtidig som Wilma Lind er innom for å si opp. Fryseren står i en enebolig hjemme hos 22 år gamle Ulrik Riiber. Tre år tidligere mistet han begge foreldre i en bilulykke. Broren, Thomas, overlevde, men er varig skadet og bor på Sundheim, samme sted som Wilmas sønn, Birk, er på rehabilitering.

Gradvis avdekker etterforskningen et uvanlig bofellesskap, med fire vennepar, regissert og betalt av den omkomne Roger Riiber. Det kommer frem at alle skjuler noe om hva som har foregått i vennegruppen, men ingen kjenner hele sannheten. Helt til noen åpner en fryser.


Om forfatteren:

Hanne Kristin Rohde er utdannet jurist og har jobbet i politiet i 25 år. De første fem årene var hun politijurist, deretter har hun vært i ulike topplederstillinger politiet, senest som leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. I 2014 sa hun opp sin stilling og hun er nå forfatter og foredragsholder på heltid.

Hun har gitt ut krimromanene Mørke hjerter, Bare et barn, Gudmoren og Offerdyr, alle med politilederen Wilma Lind i hovedrollen. Bøkene gir leseren et direkte blikk inn i hovedstadspolitiet.

I tillegg til sakprosaboka Kjemp for alt hva du har kjært, som handler om å finne fram til urkraften i seg, utgir Rohde den populære Blålys-serien, en mysteriekrim for barn og unge mellom 9 og 14 år. Serien er basert på aktuelle hverdagshendelser som for eksempel narkotika, nakenbildedeling, partydop, dyremishandling og tyverier, og viser fram politiarbeid i praksis gjennom skolens kuleste detektivpar.Min mening:

Handlingen i denne historien var veldig spennende, og jeg likte godt boka. Persongalleriet var stort - noe som gjorde det litt uoversiktlig. Jeg synes også at handlingen gikk litt fort fram, og at det kanskje manglet noen små mellomledd - men det skal sies at formen min ikke er helt god om dagen, og dermed heller ikke konsentrasjonen - så det kan være derfor jeg slet litt med disse småtingene.

Boka var iallefall lettlest, med et fint og uanstrengt språk. Spenningkurven er jevn og holder seg gjennom historien. Jeg hadde egentlig ikke peil på hvem gjerningsmannen kunne være, mistankene mine endret seg litt underveis hele tiden.

Uansett liker jeg godt rollefiguren Wilma, og jeg håper det kommer mange flere bøker med henne i framtida.

Boka lanseres i dag.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

 

Kagge