Skip to main content

Tonedød

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Randi Fuglehaug
Leseeksemplar fra Kagge

Randi Fuglehaug er tilbake med en ny bok om journalist Agnes Tveit i Voss. Agnes har sagt opp jobben, og jobber nå med en biografi om den kjente og saksofonisten Marta Tverberg.

Det er klart for Vossa Jazz. Marta står på scenen, men plutselig faller hun død om.

Marta kan fremstå som litt vanskelig, og en som mange har meninger om. Men etterhvert som vi leser mer, skjønner vi at hun har mange hemmeligheter.

Agnes starter sin egen etterforskning, og hun utsettes for mange farer.

Jeg likte godt denne boka, og kan absolutt anbefale den videre.

Boka er skrevet på nynorsk, men det gjør ingenting, den er veldig lettlest. Man dras inn i den spennende historien fra start.

Fortellingen er fint satt sammen, og selv om man kan få noen mistanker underveis, var jeg aldri sikker før løsningen ble røpet.

Dette er den andre boka om Agnes Tveit. Den kan fint leses frittstående.

Jeg ser fram til flere framtidige bøker om Agnes Tveit.


Forfatter: Randi Fuglehaug
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 355
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Ein verdsberømt saksofonist fell død om på scenen under Vossa Jazz. Etterforskinga rykker idylliske Voss ut av påskefreden, og den eigenrådige journalisten Agnes Tveit hamnar midt oppi eit livsfarleg drapsmysterium.

Saksofonisten Marta Tverberg fell død om på scenen berre minuttar etter at ho har halde ei flammande tale med kritikk av både jazzmiljø og festival. Seks hundre tilskodarar i salen er vitne til dramaet – blant dei mange som har hemmelegheiter den omdiskuterte divaen ikkje lenger kan røpe.
Agnes Tveit er midt i arbeidet med biografien om Tverberg og kjem snart tett på fleire av desse hemmelegheitene. Jazzdivaen frå Voss var aldri konfliktsky, tvert imot viser det seg snart at både naboar, kollegaer og tidlegare klassekameratar kan ha hatt motiv for drapet. Agnes startar si eiga etterforsking, men jo tettare ho kjem løysinga på drapsgåta, jo farlegare blir det også for henne. Midt oppi alt er ho nysingel, og det blir vanskeleg å halde hovudet klart i nærleiken av den ferske Vossa Jazz-sjefen, som også er Agnes sin store ungdomskjærleik.
Tonedød er ein ny, frisk vestlandskrim frå Randi Fuglehaug, for deg som likar eit smart plott og ei overraskande uhyggeleg løysing.Om forfatteren:

Randi Fuglehaug er født og oppvokst på Voss, og er i dag bosatt i Oslo. Hun er forfatter og frilansjournalist, og har tidligere skrevet sakprosabøkene På kanten og Englepappa, samt barneboka Slik blir du statsminister på Kagge forlag. I 2020 ga hun ut krimromanen Fallesjuke.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Lesedilla
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Les det nyeste nummeret av Hverdagsnettmagasinet her:

 

Kagge