Skip to main content

Uten samtykke

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Siri Fossing
Leseeksemplar fra forfatteren

Vi befinner oss i Tvedestrand. Der er det ikke bare idyll, slik man ofte tenker om en sørlandsby. Veslemøy er drept, og datteren er forsvunnet. Politiet sliter med å løse saken. Emilie jobber som journalist i Stranna Blad. Hun begynner å snuse rundt i saken. Hun graver stadig dypere, og det er ikke populært, hverken hos politi, avisen, eller folkene som hun kommer litt for nær.

Dette er forfatterens debutbok. Hun er selv journalist, som hovedpersonen i boka. Det gjør at hun skriver troverdig om arbeidet til Emilie. I historien er det mange spennende elementer. Språket er lett, og kapitlene er passe korte.

Fin sørlandskrim! Gleder meg til flere bøker.

Forfatter: Siri Fossing
Forlag: Pagina
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 219
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Våren er kald og sommeren lar vente på seg i den døsige sørlandsbyen Tvedestrand. Men både befolkningen og lokalavisa våkner til liv når en kvinne blir funnet drept. Politiet har få spor å gå etter, og etterforskningen er tidkrevende. Etter hvert får politiet flere alvorlige hendelser på bordet.

Journalist Emilie Engen i Stranna Blad har flyttet hjem fra Oslo. Hun sliter med å finne fotfeste i sin nye tilværelse. Når avisa får en drapssak å dekke, går hun sine egne veier for å finne svarene på hva som har skjedd i skyggesidene i byen sin. Men det er vanskelig å se hva og hvem som skjuler seg i det mørkeste mørket.
Om forfatteren:

Siri Fossing (f. 1971) bor og jobber i Tvedestrand. Hun er journalist og har i mange år blogget om hverdagsmat. For fem år siden (2016) ga hun ut matboka «En bit av Sørlandet» sammen med Ida Monrad Haugen. Med romanen «Uten samtykke» debuterer hun som krimforfatter.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene må merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er dette MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg velger også selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken, og på hvilket tidspukt jeg gjør det. Det er viktige punkter for meg. Jeg er ikke tilknyttet noen forlag, eller bedt om å skrive noe.

Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har derfor INGEN økonomisk fordel, og heller ingen kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres kun av idealistiske formål, fordi jeg ønsker at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag