Skip to main content

Det hun så

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jeanette Semb
Fått i gave av en venn

Vi er i skjærgården på Hvaler i Østfold. Et i utgangspunktet idyllisk sted, som jeg enda ikke har fått besøkt – men nå vet jeg ikke lenge om jeg vil dit, for der skjer det mye ;)

Trygve Alme er ute i båt med to av barna sine og fisker. Samme dag får kona, Maria, beskjed om at det har skjedd en ulykke; Trygve er funnet druknet og datteren er borte. Sønnen overlevde, men nekter å snakke.

Maria gir ikke håpet om at datteren kan være i live, men ingen støtter henne i det. Ikke en gang politiet vil se nærmere på saken, så sikre er de.

Holger Bjerke, den gamle lensmannen, er den eneste som fortsatt holder døra åpen for at det ikke var en ulykke. Han finner noe han vil vise Maria, men det passer ikke for henne akkurat da. Han ringer for å fortelle det til sønnen, Johan, som nå er bosatt i Bergen, men han tar ikke telefonen.

Kort tid etter får Johan en telefon, faren hans er dessverre død. Johan reiser til Hvaler, sitt barndoms paradis. Snart begynner også Johan å grave videre i saken.

Dette er mitt første møte med denne forfatteren, og det ble et bra møte. Historien hun skriver er spennende, og uten særlig mange dødpunkter. Språket er bra, og det er lett å få en leseflyt.

Terningkast: 4+


Forfatter: Jeanette Semb
Forlag: Krimbok forlaget
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 384
Format: Innbundet

 

Forlaget skriver:

Hvaler 2014
Den idylliske sommerkvelden revner brått, da Maria Alme mister ektemann og datter etter en fisketur. Ektemannen blir funnet druknet, mens datteren er forsvunnet.

Hvaler 2017
Johan Bjerke, krimetterforsker i Bergen, kommer til Hvaler for å begrave sin far. I huset til faren finner han en skuff med avisutklipp og notater, og blir straks engasjert i saken. Etter hvert som han graver, dukker også spørsmålene opp: Hva skjedde egentlig med Trygve Alme den sommerkvelden, og kan vesle Nora være i live? Det hun så er første boken i en krimserie fra Hvaler. Jeanette Semb skildrer et tilsynelatende idyllisk skjærgårdsmiljø, men snart avdekkes en grusom sannhet. Jeanette Semb har utgitt 61 bøker. Hun debuterte som forfatter i 2009. Før hun ble forfatter på heltid jobbet hun 20 år i ukebladet Allers.Hun har også gått 2 år på Cappelen Damms Krimforfatterskole.


Om forfatteren:

Jeanette Semb har gitt ut 61 bøker. Hun debuterte som forfatter i 2009. Før hun ble forfatter på heltid jobbet hun 20 år i ukebladet Allers. Hun har også gått 2 år på Cappelen Damms Krimforfatterskole.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag