Skip to main content

Egen fri vilje

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Kristin Dons-Wallebek
Forhåndseksemplar fra forfatteren

Her møter vi igjen privatetterforsker Louise Bøkker, og denne gangen reiser hun på ferie på Kreta. Her havner hun midt oppi noe, som hun begynner å etterforske på egen hånd, før hun etter en stund samarbeider med politiet. Utover dette utspiller historien seg i Larvik.

Vi følger flere personer parallellt. Lise er en av dem, hun er verge for Cato. Han har dårlig øknomi, og er ikke spesielt fornøyd. Så begynner hun å få trusler og blir rådet til å si opp alle vergemål.

Dette er forfatterens andre bok. Uttrykket «Den vanskelige andre boka» kan ikke brukes her.

Det kommer noen overraskelser underveis – når du er helt sikker på at du har skjønt det... men kanskje har du ikke det likevel :)

Starten kan oppleves litt tung, på en måte – men det tar seg absolutt opp utover i boka, derfor blir det litt underordnet.

Historien er fin, og plottet er originalt, og godt sammensatt. men persongalleriet er litt stort. Spenningen stiger etter som man leser. Underveis blir boka til en pageturner.

Boka anbefales!

Terningkast: 4/5

Boka kommer til å være tilgjengelig ganske snart, både i papirutgave og ebok, og kan bestilles på forfatterens nettside.

Forfatter: Kristin Dons-Wallebek
Forlag: Owal
Utgivelsesår: 2022
Format: Manus

Kilde: Manus fra forfatter. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Vi blir introdusert i problemstillinger innenfor vergemål, rus og psykiatri, i et shippingmiljø med penger og posisjon. Det handler om makt, maktkamp, posisjon, penger, intriger, begjær og mye mer.....

Men så er det noen som ønsker rettferdighet......

Følg privatetterforsker Louise Bøkker. Hun oppdager og observerer alle de flokete trådene...Det var en glede å skrive om hvordan hun bidro til å løse dem opp.

Boken er bygd på fri fantasi, dette er ingen dokumentasjon, alle situasjoner er oppdiktet. Det samme er alle personene, men historiene er bygd på kunnskap innen vergemål. Alt det andre har jeg også fått kunnskap om.


Om forfatteren:

Kristin Dons-Wallebek, født 1953. Bor i Larvik. Hun har bodd i Oslo, Askim og Tomter.
Debutboken: Bak hver en dør, ble utgitt i 2020.

Hun skriver thrillere og handlingen foregår lokalt i Larviks gamle bydel Langestrand. 

Dons-Wallebek er utdannet innen økonomi og reiseliv. Etter at hun og familien flyttet tilbake til Larvik, utdannet hun seg til sykepleier. I dag er hun selvstendig næringsdrivende og skriver bøker på heltid kombinert med å være verge.

Kristin Dons-Wallebek gir ut bøkene på sitt eget Owal Forlag.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa
- Lesedilla

- God Bok!

Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag