Skip to main content

Overløperen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Maarten De Mol
Forhåndseksemplar fra forfatteren

OverløperenVi er i Østfold, året er 1944, og det er krig. Hovedpersonene i boka er aktive motstandsfolk. Det starter med at to personer blir smuglet til en gård for å bli reddet fra tyskerne, men så går ikke alt helt som planlagt.

Dette er ikke en sånn bok hvor du sitter spent og venter på hvem som er morderen. Her er det andre ting som byr på spenning, f.eks. hvilke personer kan man stole på, og klarer de å utføre oppdragene sine?

Det er mange personer med i boka, men jeg synes det går greit å holde styr på dem. Hvis du synes det er vanskelig, kan du bruke den praktiske persongalleri-lista som er foran i boka.

I starten var jeg litt usikker på om dette var en bok for meg, men etter et par sider, var det glemt. Dette er en spennende og interessant historie. Rollefigurer blir godt beskrevet og blir veldig tydelige for meg. Det billedlig språket gjør at jeg ser det hele som en "film" i hodet, og lever meg nok inn i historien til at jeg kan kjenne på hvordan personene har det.

Dette var en bok som jeg likte godt, og som jeg gjerne anbefaler videre.

Terningkast: 4+

Forfatter: Maarten De Mol
Forlag: Thuis
Utgivelsesår: 2022
Antall sider:
Format: Innbundet
Kilde: Forhåndseksemplar fra forfatterene.

 

Forlaget skriver:

En sommerkveld i 1944 blir en mann funnet død i en myr. Rolf Monsen mistenker at det kan være en flyktning han fraktet fra Son og videre mot Sverige. 

Den tidligere lensmannsbetjenten nøster opp i saken. Kan svogeren Tore, som han trodde han kunne stole på, være innblandet? Har kollaboratøren Tommy Bø i Moss noe med dødsfallet å gjøre, og er han så farlig som ryktene sier? 

Ingen har lyst, men den rappkjeftede Monsen og den unge, overivrige Even Sagen må samarbeide for å finne svar. Svar på hvem som er mordere, hvem som er forrædere og hvem som er gode nordmenn. Og på et spørsmål som melder seg for flere: Hvem kan du egentlig stole på?


Om forfatteren:

Maarten de Mol, pseudonym for Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen. Arne Blakkisrud og Ingrid Sande Larsen, er et par i 40-årene som bor på Nesodden. Arne er utdannet barnehagelærer og har også studert ved Filmskolen på Lillehammer. Ingrid har en mastergrad i estetikk og har i mange år jobbet med markedsføring, kommunikasjon og journalistikk og i ulike funksjoner i og for forlag. Hun jobber med kompetanseutvikling i Flyktninghjelpen, og i tillegg driver hun bedriften Skrivelivet med forfatterveiledning, manuskonsultasjoner og en ukentlig podcast. 

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden)
Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (FB-gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag