Skip to main content

Når noen slår et menneske i hjel

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Nick Shenan
Leseeksemplar fra forfatteren

Svein Robert er ikke helt A4. Han er ganske betatt av Anita, som han kjenner fra barndommen. Han jobber på Rema, og en dag møter han igjen Anita, som har vært utenbys i mange år. De tar opp kontakten, han blir bedt på middag hjemme hos henne, og følelsene hans blomstrer opp igjen.

En dag skjer det noe. Anita er død, drept. Svein Robert blir knyttet til åstedet. Nå sitter han i celle 5, og må gjennom flere avhør. Problemet er at han ikke husker noe. Etter hvert blir han usikker. Kan han ha drept henne, og fortrengt alt sammen?

Bra historie med korte, greie kapitler. Her får vi hilse på bygdedyret, og historien er egentlig veldig godt bygd opp. Den er spennende, og det er ikke så lett å avsløre plottet. Vi kommer også litt under huden på det å leve i en religiøse sekt.

Jeg likte boka, men det som trekker den litt ned, for min del, er at den hopper veldig i tid og handling. Det gjør det litt uoversiktelig, men absolutt en bok som er verdt å lese.

Terningkast: 4+

 

Forfatter: Nick Shenan
Forlag: Kolofon
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 337
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar fra forfatteren

 

Forlaget skriver:

Svein Robert sitter i avhør, mistenkt for å ha skutt Anita Sjøstrand. Han er overbevist om at det egentlig er Anitas voldelige ektemann som står bak drapet, men avhørslederen er ikke interessert i noe av det han forteller. Ektemannen har alibi, og flere vitner har observert Svein Robert ved åstedet.

Etter hvert begynner Svein Robert å bli usikker. Kan det faktisk være at han har skutt Anita og fortrengt minnene? Å fortrenge traumatiske minner har han jo gjort tidligere ...

Samtidig ser det ut til å være flere mistenkelige hendelser politiet viser liten interesse for å etterforske.

«Når noen slår et menneske i hjel» er en kriminalroman, men boka tar også et oppgjør med religiøse dogmer, fordommer, bygdedyr, patriarkater og annet som holder mennesker nede.


Om forfatteren:

Dette er Nick Shenans debutroman. Navnet hans er et pseudonym. Shenan er et anagram for et vanlig norsk etternavn. Han bor et sted i Norge, i hvilken landsdel skjønner du hvis du leser boka.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag.

Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspunkt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

 


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Egne forlag