Skip to main content

Nyttårsselskapet på Hol gård

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Rolf Aage Jensen
Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

Al K. Hol kommer hjem etter å ha oppholdt seg lenge i USA. Hjemme venter en arv; farsgården. I testamentet står det at han må være gift innen årets slutt for å kunne gjøre krav på gården. Nyttårsaften stelles det i stand til bryllup på gården. Like før de skal vies, dør bruden. Til stede er også den pensjonerte politimannen Lage Loven. Han setter i gang etterforskning for å finne morderen. Hva kan han gjøre for å fortsatt få arven?

Denne boka ble jeg nysgjerrrig på. Det første jeg så da jeg åpnet den var et persongalleri, ja, så er det med mange folk, tenkte jeg og begynte å lese. Det viser seg fort at vi her har en kreativ forfatter med mye humor. Det er et stort persongalleri, men det er også veldig spesielt. Alle navnene har en betydning, og det var veldig morsomt.

Selve historien er forsåvidt ganske enkel, men veldig original. Det er mange ting å holde styr på, men forfatteren holder fint i trådene og loser oss gjennom. Denne boka likte jeg. Den kommer som et frisk pust av annerledeshet, og en vri på de "tradisjonelle" julebøkene. Her får du et mysterium, og masse humor mellom linjene. Ikke klarte jeg å avsløre løsningen heller.

Terningkast: 5-


Forfatter: Rolf Aage Jensen
Forlag: Lyst
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 216
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Den notoriske ungkaren og levemannen Al K. Hol kommer hjem fra USA for å overta farsgården etter farens død. En klausul i farens testamente forlanger at sønnen må være gift innen utgangen av året for å kunne motta arven. En kortvarig bekjentskap med nattklubbdanserinnen Ina Tura resulterer i at de to blir enige om å gifte seg på selve nyttårsaften, men i det vielsesseremonien skal starte, faller Ina Tura om og dør. Den snart pensjonerte lensmannen Lage Loven får sin fulle hyre i å finne morderen blant nyttårsgjestene.

 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt.

Uansett er denne bokomtalen MIN personlige mening, og mitt personlige utformede oppsett. Selv om jeg har fått boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken jeg får og hvilket tidspukt jeg vil lese den. Dessuten velger jeg selv om (og hvor) jeg vil dele omtalen min. Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeskemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne omtale en bok.

Jeg får ikke betalt for å skrive omtalen. Boka jeg har fått er stemplet med leseeksemplar, og kan ikke videreselges i ettertid. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å omtale en bok gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker, skal nå ut til flere lesere.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok!

 Hverdagsnettmagasinet:

Utgivelsesplan i 2022: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 

Liv