Skip to main content

Datter savnet

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Anna Jansson
Leseeksemplar fra Bonnier

Vera var 20 år, og skulle gifte seg med den syv år eldre Rasmus. Det ble arrangert utdrikningslag, og det var siste gang noen så henne. Sammen med en venninne dro hun ut med båt. Venninnen druknet, men Vera ble ikke funnet.

Faren hennes, kriminalinspektør Kristoffer Bark, nekter å tro at Vera er død. På siden må han også ta seg av sin alkoholiserte ekskone, moren til Vera. Sjefen hans synes at dette har gått litt langt, og Kristoffer blir omplassert på jobb, og må gå i terapi.

Plutselig forsvinner enda en ung kvinne. Politiet finner ikke ut av det, men Kristoffer gir seg ikke. Saken ligner den til datteren.

Datter Savnet er den første boka jeg leser av forfatter Anna Janssson. Jeg likte den godt. Historien er bra formulert, og har et bra plott.

Det er mange mennesker med i historien, og jeg vekslet mellom å mistenkte noen av dem. Men denne gangen ble jeg lurt trill rundt. Endelig! Det er lenge siden en bok har klart det. Først veldig sent i handlingen, skjønte jeg det. Det er godt gjort, og det fortjener den sannelig en 6'er for!

Jeg har hørt rykter om at dette er første bok i en planlagt serie. Jeg gleder meg masse til neste bok!

Terningkast: 6/5

Forfatter: Anna Jansson
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 412
Format: Innbundet
Originaltittel: Dotter saknad
Oversatt av: Punktum forlagstjenester
Kilde: Leseeksemplar fra forlaget.

 

Forlaget skriver:

Dette er en historie om en forelders verste mareritt, og hva som kan skje med et forsømt barn når verden har blitt uutholdelig. For fem år siden forsvant tjue år gamle Vera Bark fra et utdrikningslag i en liten landsby utenfor Örebro. Siden har faren hennes, kriminalinspektør Kristoffer Bark, forgjeves søkt etter henne langs Hjälmarensjøen. Vera antas å ha druknet, men tvilen forstyrrer og plager ham fortsatt.

Tre år etter Veras forsvinning blir en ung sykepleier fra samme sted borte. Etterforskningen fører ingen steder og har blitt avsluttet da Kristoffer Bark bestemmer seg for å gjenåpne saken. Snart innser Bark at det er flere sammenhenger mellom de to sakene enn han først forestilte seg.


Om forfatteren:

Anna Jansson er en av Sveriges mest populære krimforfattere, og bøkene hennes er utgitt i tjue land. Hun er bosatt i Örebro sammen med familien sin.

 


Min "poengskala"

6 – Perfekt historie som har alt jeg ser etter i en bok. Må være godt skrevet, og ikke være for forutsigbar. Dette er en historie som "henger igjen" hos meg, og en bok du kan glede deg ekstra til. Bøker som jeg gir 6 MÅ du lese ;) Disse flytter helt klart inn i bokhylla mi.
5 – Historie med "litt ekstra". Den "sitter igjen" lenge, og har god leseflyt eller et bra spenningsnivå, så det ikke blir kjedelig (Jeg er tross alt en krimelsker). Handlingen må ikke være for opplagt. Står det mellom mange bøker, så er dette en jeg absolutt anbefaler å plukke først. Enkelte av disse flytter inn i bokhylla mi.
4 – En bra bok som er verdt å lese, og som jeg gjerne anbefaler. Jeg får høre at jeg er streng når jeg gir 4, men for meg er dette en god bok, selv om den av ulike grunner ikke når høyere.

3 – En bok hvor historien ikke helt fenger, eller har andre ting som trekker ned. Kan likevel være ok å lese.
2 – Velg en annen bok. Sannsynligvis dårlig språk og/eller altfor forutsigbar.
1 – Burde denne i det hele tatt vært utgitt?

Alle karakterene kan også få en ekstra pluss eller minus, og alt er selvsagt basert på min personlige mening.


 

Hva betyr det at boka er mottatt som leseeksemplar/forhåndseksemplar?

Det er regler i Markedsføringsloven, som bestemmer at bøkene SKAL merkes, siden omtalen kan ha en viss reklameeffekt. Uansett er denne bokanmeldelsen MIN personlige mening og oppsett.

Selv om jeg har får boka kostnadsfritt fra forlaget eller forfatteren, står jeg helt fritt til å skrive min ærlige mening. Jeg blir ikke påvirket på noen måte, og jeg er ikke tilknyttet noe forlag. Jeg velger selv om jeg i det hele tatt VIL lese boka jeg får, hvilket tidspunkt jeg vil lese den, og hvor jeg vil dele det jeg skriver. Jeg får ikke betalt for dette. Bøkene jeg får blir stemplet, og kan ikke videreselges. Jeg har altså INGEN økonomisk fordel, eller kompensasjon. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å inspirere til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Bøker som jeg kjøper, eller får i personlige gaver, behandles på samme måte som leseeksemplarer. Dette er viktige punkter for meg for å kunne informere om en bok.

Jeg har ingen litteratur-utdannelse, men har journalistkurs og flere års erfaring i å formidle bøker. Siden jeg ikke har noen blogg, er jeg ingen bokblogger. Hverdagsnett er et nettmagasin, og jeg gir også ut det digitale litteraturmagasinet Hverdagsnettmagasinet, derfor bruker jeg tittelen bokanmelder.

 Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye bøker,
bokomtaler, forfatternytt, intervjuer, "hverdagsartikler" og mye annet
Hverdagsnett (Gruppe for nettsiden) Hverdagsnettmagasinet (FBside for magasinet)
Hverdagsnettmagasinet  (Gruppe for magasinet) Instagram
  Tiktok Bokormen (Generelt om litteratur)
Debatt om litteratur og bokbransje (Generelt om litteratur)

 

 Rene bokgrupper:

Krimbøker Lesetips for bokelskere
Bokskatter bortenfor bestselgerlistene Lesedilla
 Leseglede Lesegruppa
God Bok! Anbefalte barne- og ungdomsbøker

 Hverdagsnettmagasinet

Utgivelsesplan i 2023: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. august, 1. oktober og 1. desember

 


NYHETSBREV

Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

 

 

Bonnier