Skip to main content

Stemmen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jørgen Jæger
Boka er kjøpt i bokhandel

”Nåde” Vær så snill! Ikke gjør det, ikke skyt!” Dermed var det ingen tvil lenger. Dette var virkelig. Cecilie krympet seg og forberedte seg på det som ville følge. En biljakt i den fiktive byen Fjellberghavn på vestlandet ender i katastrofe og lensmann Ole Vik blir livstruende skadet. Hans kollega Cecilie Hopen blir kidnappet av de som forårsaket ulykken og halvt bevisstløs blir hun vitne til et dobbeltdrap. Hun våkner på et sykehus i Drammen, uten å ane hvordan hun har kommet dit. Cecilie har delvis hukommelsestap.

I små glimt kommer hukommelsen tilbake. En stemme trer frem for henne, en fremmed, truende og karakteristisk norsk stemme. Drapsmannens. Hun har ikke sett ham, bare hørt ham. Hvem er han? Hva vil han?

Bli med Cecilie på jakten etter … Stemmen.

Dette er den sjette boka om Ole Vik og staben hans ved Fjellberg lensmannskontor.

Snart skjer flere dødsfall i byen. Politiet mistenker at mannen de kaller Stemmen, eliminerer vitner - men vitner til hva? Og mens Cecilie selv kommer i ildlinjen, forbereder politiet seg på vakthold i forbindelse med en kontroversiell nobelprisutdeling. Cecilie aner en forbindelse. Bli med Cecilie på jakten etter ... Stemmen.


Forfatter: Jørgen Jæger
Forlag: Juritzen Forlag
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 511
Format: Pocket
Kilde: Kjøpt


Jørgen Jæger er en kritikerrost krimforfatter, født i 1946 og bosatt i Bergen. Han har jobbet med salg og salgsadministrasjon det meste av sitt voksne liv, og skrev en rekke kriminalnoveller for ukepressen på 80 og 90-tallet. Jæger er nå forfatter på heltid. Han debuterte med kriminalromanen Skyggejakten i 2003, den første i serien om lensmann Ole Vik og staben hans i Fjellberghavn. Bøkene er frittstående, men man vil følge dramatiske hendelser i hovedpersonenes liv fra bok til bok. Jørgen bor på Hop i Bergen sammen med sin kone Marit og border colliene Aic og Sky. Ekteparet har to barn hver, som til sammen har gitt dem 11 barnebarn.

Jørgen Jægers endelige gjennombrudd kom i 2012 med kriminalroman Stemmen, hans sjette utgivelse. I 2016 ble det solgt hele 130.000 eksemplarer av bøkene hans i Norge, og Jørgen er nå etablert i den absolutte toppen av norske krimforfattere. Han har vært nominert til Bokhandlerprisen tre ganger. Første gang i 2012 for Stemmen, andre gang i 2015 for Monster, og sist i 2016 for hans siste utgivelse Fortielsen, som var den tredje mest solgte norske krimromanen i 2016. 

Nå kan du bli hektet på Jørgen Jæger, du også.


Min mening:

Det er ikke så mye å si annet enn dette: Spennende bok som ble lest ut på en dag. Bra leseopplevelse. Disse vil jeg lese flere av!


Om forfatteren Jørgen Jæger:
Jørgen Jæger er en kritikerrost krimforfatter, født i 1946 og bosatt i Bergen. Han har jobbet med salg og salgsadministrasjon det meste av sitt voksne liv, og skrev en rekke kriminalnoveller for ukepressen på 80 og 90-tallet. Jæger er nå forfatter på heltid.

 

Juritzen