Skip to main content

Evas siste vitne

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Tove Alsterdal
Leseeksemplar fra Kagge

En gang var Beckomberga et av Europas største mentalsykehus. Nå har sporene etter det som foregikk der blitt visket bort, og eksklusive boliger bygges i den samme parken. Svante Levander er en av dem som flytter inn i idyllen, sammen med sin nye kjæreste. På vei hjem fra butikken en kveld blir han knivstukket til døde. Hans ekskone Eva, som har fulgt etter ham den kvelden, arresteres, mistenkt for mord.

Bare én person kan vitne om hva som egentlig skjedde, og det er en utenlandsk kvinne som satt utenfor butikken og tigget. Men hun er sporløst forsvunnet.

Når noen smågutter finner rester av menneskekropper i nærheten av mordstedet, eksploderer redselen i villaforstaden. Fortidens redsler er nærmere enn noen kunne tro.

Dette er den fjerde frittstående boka fra Tove Alterdal.


Forfatter: Tove Alsterdal
Forlag: Kagge Forlag
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Vänd dig inte om
Oversatt av: Egil Halmøy
Antall sider: 427
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er første boka jeg leser av denne forfatteren. Den er nok ikke blant de beste bøkene jeg har lest, men alikevel en helt ok krimbok. Historien er spennende og det er interessant å lese om rom-folkete. Slutten er ikke som jeg hadde ventet.


Om forfatteren Tove Altsterdal:
Tove Alsterdal, født 1960, er en av Sveriges mest anerkjente krimforfattere. Hun har også skrevet dramatikk for scene, film, radio, TV og opera, og hun arbeidet i mange år som journalist. Alle hennes tidligere bøker er hyllet av kritikerne, og Ingen vei tilbake ble kåret til beste svenske krimroman i 2014. Hennes bøker er oversatt til 16 språk. Alsterdal bor i Stockholm og har tre døtre.

Kagge