Skip to main content

Den sjuende sønnen

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Árni Thórarinsson
Leseeksemplar fra Bazar

Kveldene er lange i Ísafjördur, et lite sted nordvest på Island, når Einar er på oppdrag for Ettermidddagsavisen for å skrive om den lokale økonomien som er omtrent like lovende som avisens. Men det tar ikke lang tid før Einars nese for nyheter begynner å klø. Et verneverdig hus brenner ned, og det er mistanke om at brannen er påsatt. Mens Einar intervjuer husets eier, blir han nesten påkjørt av en bobil i høy fart. Den viser seg å være stjålet fra to litauiske turister. Så forsvinner to besøkende i byen, en populær fotballspiller og kameraten hans, og det er ingen spor etter dem.

Når bobilen blir funnet utenfor byen, utbrent og med to mennesker som er omkommet i brannen, begynner Einar å undersøke sakene, han får folk til å snakke og aner sammenhenger. Men snart får han anonyme trusler, og de er ikke tomme.


Forfatter: Árni Thórarinsson
Forlag: Bazar
Utgivelsesår: 2017
Originaltittel: Sjöundi sonurinn
Oversatt av: Ina Camilla Bjørnsten
Antall sider: 336
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Siden handlingen foregår på Island, er naturligvis både navn på personer og steder islandsk. Jeg synes at dette gjorde det litt vanskelig å holde orden på persongalleriet, for det er ganske mange personer med.

Uansett er dette en helt ok bok å lese - med en spennende historie.

Om forfatteren Árni Thórarinsson:
Árni Thórarinsson (født 1950) er en anerkjent islandsk krimforfatter og journalist, og fikk i 2004 den islandske journalistprisen for sin reportasje om Olafur Ragnar Grimssons presidentstyre. Han har skrevet flere bøker om journalisten Einar.

Heksens tid ble nominert til den islandske litteraturprisen, og i 2005 ble den kåret til årets beste krim. Árni Thórarinsson har studert litteratur ved universitetet i East Anglia, og han var med på starte filmfestivalen i Reykjavik.

 

Cappelen Damm