Skip to main content

Skjulte djevler

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Eirik Jensen og Thomas Winje Øijord
Leseeksemplar fra Kagge

Sjur Holt må redde Oslo fra en brutalitet Norge aldri har sett maken til.

Oslos underverden har sakte, men sikkert lukket seg. Når noen av Oslos mest potente kriminelle dukker opp mishandlet og med en kule i panna, blir alle informantbehandleres mareritt virkelighet: Stillheten råder.

En overarbeidet Sjur Holt krever det beste av sine kollegaer når han kjemper for å avdekke et skjult nettverk av våpen-, narkotika- og menneskehandel som forsyner alt fra gatekriminelle til radikale terrorister og som regjerer med en brutalitet som overgår alt Norge har sett tidligere.

Skjulte djevler er en forrykende, internasjonal thriller som ikke bare brøyter seg dypt ned i utradisjonelle og nådeløse politimetoder, den utforsker også forholdet mellom person og familie: politifamilien, den kriminelle familien og ikke minst menneskene det egentlig handler om - våre aller nærmeste.

Forfatter: Eirik Jensen og Thomas Winje Øijord
Forlag: Kagge
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 325
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en god bok med mye spennende dramatikk. Den var lettlest. For min del var boka veldig godt selskap ute på en fin soldag. 


Om forfatterene:
Eirik Jensen var kjent som en utradisjonell og frittalende politimann før han ble arrestert i februar 2014. I 2015 utga han selvbiografien På innsiden, som ble en umiddelbar bestselger.

Thomas Winje Øijord er forfatter og fotograf. Han debuterte i 2004 med den kritikerroste Hatten og andre forstyrrende momenter. I 2007 kom romanen Kongeriket Norge. På innsiden. Historien om mitt politiliv av Eirik Jensen er skrevet i samarbeid med Thomas Winje Øijord.

Kagge