Skip to main content

Som hund og katt

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Mari Grydeland
Leseeksemplar fra Vigmostad & Bjørke

En bok om hundemennesker og kattemennesker og deres kjæledyr. Hvorfor liker noen katter mens andre liker hunder?

Hvem er hundemennesker? Hvem er kattemennesker? Hvorfor ble de sånn? Hvorfor liker noen katter, men ikke hunder, og omvendt? Er det arv, miljø eller noe annet som bestemmer hvem som blir hva? På hvilke ulike måter er det å være et hundemenneske eller et kattemenneske en fordel? Og hva synes de om hverandre?

Vi har tatt et dypdykk inn i et av de mest meningsfulle og trofaste forhold du kan tenke deg, forholdet mellom menneskene og selskapsdyrene deres. Vi har møtt både kjente og ukjente personer som har fortalt sine sterkeste historier om sine selskapsdyr, hvorfor de elsker dyrene sine så høyt - og funnet ut hvorfor de tror akkurat de endte opp som hundemennesker eller kattemennesker, og ikke omvendt.

 

Forfatter: Mari Grydeland
Forlag: Vigmostad Bjørke
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 272
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Artig bok som man som hundeeier kan kjenne seg godt igjen i.

I boka er det både morsomme historier, fakta og intervjuer av kjente personer som har dyr. Her er det mange sider lesestoff og kose seg med for en dyreelsker. Kanskje et julegavetips?

En liten forvirrende skrivefeil er det imidlertid i boka; I Norge har 37 prosent av alle husstander hund. Av disse har 44 prosent hund. Jeg antar at det skal stå kjæledyr i den første setningen.


Om forfatteren:
Mari Christine Grydeland (født 1976) er forfatter, skue- spiller, programleder, journalist og anmelder. Hun har blant annet jobbet i Dagbladet, Dagens Næringsliv, Stella, Elle og NRK, der hun medvirket i flere TV-programmer og i barne- og ungdomsserien Asylet. Grydeland bor i Oslo.

Fredrik Skavlan som har illustrert boka er født i 1966. Han er journalist, programleder og tegner. Han er kjent for talkshowene Først og sist og Skavlan.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Vigmostad & Bjørke