Skip to main content

Vaneknuseren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ingvill Weider og Hege Leandersen (og Aina Skoland)
Leseeksemplar fra Bonnier

Denne gangen er det ikke en skjønnlitterær bok som jeg vil anbefale, men en nyttig annen type bok for deg som er interessert i å ta av noen kilo. Det har nemlig kommet en ny bok om temaet som gir deg en effektiv og enkel metode for å gå varig ned i vekt.


Forlaget forklarer så fint om bokens innhold at jeg låner deres tekst:

«Vaneknuseren» viser hvordan du med små steg kan bryte med uvaner du har lagt deg til og endre måten du tenker på. I «Vaneknuseren» får du en innføring i de gode vanene som over tid endrer livet ditt. Det handler om å få hjernen med på livsstilsendringen og innarbeide en ny måte å tenke på. Det betyr å ta etoppgjør med din indre sabotør og oppdage viktigheten av å gi deg selv forståelse og kjærlighet.

I boken finner du konkret hjelp og en metode som fungerer. Boken tar for seg matvaner, men vel så viktig er søvn, fysisk aktivitet, vanninntak og egenomsorg. Ved hjelp av små grep dag for dag vil du gradvis oppnå varig endring, og til slutt har du knust uvanene og fått nye rutiner som blir like selvfølgelige som å pusse tennene.

Lettlest og oversiktlig

Boka er lettlest og oversiktlig, og full av gode tips. Etter hvert kapittel gis en liten oppsummering av de viktige punktene, og du får noen oppgaver som gir rom til refleksjon.

Dette er en kjekk liten bok som er smart å ha for deg som vurderer å gå ned i vekt. Selv om mange av tipsene kanskje er opplagte, så er det noe med å se dem på papiret, da får man også en påminnelse.

Boka er ført i pennen av forfatter Aina Skoland, som fra før har skrevet krimboka "Solgt". Hun har skrevet den på en god måte med forklaringer og tekst som er forståelig og fint oppbygd.

 

Info:

Forfatter: Ingvill Weider og Hege Leandersen (og Aina Skoland)
Forlag: Bonnier
Utgivelsesår i Norge: 2024
Antall sider: 154
Format: Innbundet


Om forfatterene:

Ingvill Weider er økonom, og gikk ned 30 kilo over fem år ved hjelp av langsiktig vaneendring. Hege Leandersen er spesialsykepleier med utdanning innen psykisk helse og kognitiv terapi. Sammen har de videreutviklet metoden Ingvill brukte, og startet kursopplegget Weight Wellness. «Vaneknuseren» er deres første bok.

 


 Om meg:

Denne bokanmeldelsen er basert på min personlige mening. Jeg tjener ikke penger på den, og er ikke knyttet til noen forlag. Jeg har heller ingen bokblogg. Hverdagsnett inkludert magasinet Hverdagsnettmagasinet er en nettside/nettmagasin. Jeg bruker derfor tittelen bokanmelder, nettstedeier eller redaktør.

Jeg er utdannet innenfor økonomi og revisjon, og jobbet i Skatteetaten i nesten 24 år. Jeg er også frilansjournalist, og har gått journalistskolen til Vivian Songe. I tillegg har jeg lang erfaring i å drive nettsted – Hverdagsnett har eksistert siden starten av 2000-tallet. (De første årene med navnet Barnemix). Jeg har ingen litteraturutdannelse, men har flere år med erfaring i å formidle bøker.

 


 

Noen bøker står merket som leseeksemplar/forhåndseksemplar. Hva betyr det?

Det er bøker som jeg får kostnadsfritt fra forlag eller forfatter – noen på forhånd før de er utgitt. Det er reglene i Markedsføringslover som bestemmer at dette SKAL opplyses om.  Uansett er ALLTID en bokanmeldelse MIN personlige mening, min tekst og mitt oppsett.

Selv om jeg har fått boka blir jeg IKKE påvirket på noen måte. Det gjelder det samme som for bøker fått i gave, lånt på bibliotek eller kjøpt. Jeg står jeg helt fritt i forhold til om jeg VIL lese den, NÅR jeg evt. vil lese den, om jeg VIL anmelde den og HVA jeg vil skrive. Jeg skriver alltid min ærlige mening om boka, selv om det å gi riktig terningkast noen ganger kan være en utfordring.

Jeg har absolutt INGEN bindinger til noen forlag. Alle leseeksemplarer blir stemplet – slik at de ikke har noen økonomisk verdi, og ikke kan videreselges. Arbeidet med å formidle bøker gjøres av idealistiske formål, fordi jeg ønsker å INSPIRERE til at gode bøker skal nå ut til flere lesere.

Dette er viktige punkter for meg for å kunne anbefale en bok.

 
NYHETSBREV FOR NETTSIDEN OG MAGASINET:
Meld deg på her. (Maks ett pr måned)

Bonnier