Skip to main content

Bøker for hundeeiere

  • Anne Lise Johannessen
Leseeksemplarer fra diverse forlag

På talefot med hunden
- De dempende signalene

Turid Rugaas


I denne boka lærer du om de forskjellige signalene hunden bruker for å dempe atferd. Etter å ha lest denne boka blir det mer interessant å "observere" og lese hunden din. Du lærer også å bruke slike signaler selv, slik at hunden din lettere kan forstå deg.

Forlag: Canis, 2000

Barnemix mener:
Boka er lettlest, og Barnemix kan anbefale boka til alle som vil lære seg mer om språket til hunden.


Hva feiler hunden?
Skader - Symptomer - Førstehjelp

Liten praktisk oppslagsbok som er inndelt i hundens helse og et symptomkart.

Del 1 gir råd om hvordan du bedre kan forstå hunden din, samt tips om viktige symptomer, sykdomsforebygging og førstehjelp.

Del 2 består av mer detaljerte symptomkart hvor du kan slå opp på fysiske og atferdsmessige endringer hos hunden. Her kan du så avgjøre hva det feiler hunden og hva du bør foreta deg.

Forlag: Damm, 2002

Barnemix mener:
Dette var en nyttig og oversiktelig bok for alle hundeeiere.


Hva tenker hunden min?
Lær deg hundens kroppsspråk

Gwen Bailey

Vi vil alle snakke med husdyra våre, slik at vi kan finne ut hva de tenker, spørre hvordan de har det eller finne ut hvorfor de gjør det de gjør.

Dyr benytter et rikt og variert kroppsspråk ulikt fra mennesker. Denne boka tar oss med inn i hundens språkverden. Hvorfor jager f.eks. hunden etter halen sin? Hvordan viser den redsel? Og hvorfor gjesper hunden når den ikke er trett?

Forlag: Orion, 2003

Barnemix mener:
Interessant bok som hundeeiere bør ta en titt på.


Jeg har fått valp


Dette er en bok som skal lære barn å bli omorgsfulle og ansvarsfulle mot hunden.

Boka har mange fine illustrasjoner og praktiske råd.

Les mer om bl.a: Valpen flytter inn, mat, stell, hos dyrlegen, lek, sykdom og oppførsel.


Forlag: Damm, 2004


Velg rett hund for deg

Gwen Bailey


Å skaffe seg en hund er en stor avgjørelse. I denne bok får informasjon om mer enn 200 hunderaser presentert i tekst og bilder. Et skjema gir deg oversikt over hvilken rase du bør velge, og hvilken eier som passer best for ulike hundetyper.

Du får og generelle tips om hun som økonomi, tidsforbruk ved å ha hund, helsespørsmål, valg av oppdretter m.m.

Forlag: Orion, 2005

Barnemix mener:
En nyttig oppslagsbok for de som vurderer å anskaffe hund når det gjelder egenskaper og evt problemer ved de ulike rasene.


Valpeskolen

- få en tilfreds og lydig hund

Gwen Bailey


Dette er en praktisk håndbok som hjelper deg å dressere valpen din til en veloppdragen familiehund. Boka er bygget opp i logiske trinn og dressurmetodene som benyttes er positive og hensynfulle.

Dressurtekninkkene i boka anbefales til hunder i alderen tre til fem måneder.

Forlag: Orion, 2005

Barnemix mener:
Dette er en bok vi anbefaler alle valpeeiere å kjøpe. Her får du mange nyttige tips til dressur og problemløsing.


Hent ballen!

Slik får du en lykkelig hund

Bjørn Gabrielsen

Hvis straff, kjeft og skrik hadde fungert slik mange hundeeiere tror, ville verden sett svært annerledes ut.

Skal man få hunden til å hente ballen, eller gå pent i bånd, finnes det langt mer effektive metoder enn å ty til trusler og terror. Denne boka gir deg knepene til hundetrenere som etter lang fartstid fremdeles er i besittelse av harmoniske personligheter og intakte stemmebånd.

Boka er illustrert med mange fine fotografier.

Forfatter Bjørn Gabrielsen er selv eier av 12 hunder, hvorav minst én til enhver tid venter valper. Boka er skrevet i samarbeid med Kristin Meitz Bru, sivilagronom med hovedfag i hundeadferd.

Forlag: Kagge, 2005


Stell og pleie for hunden

- spabehandlinger fra snute til hale

Jennifer Cermark


Her har du en delikat bok om stell og pleie av hunden. Du får gode råd om velvære og behandling for hunden. Les om hvordan du lager "spa-dager" hjemme, gir riktig kosthold (inkl gourmetmat), massasje, trening og pelspleie.

Alt dette har en positiv helsemessig effekt som kan gjøre hunden din gladere og friskere.

Overrask hunden din! Kjøp denne boka som på en annerledes måte setter hundens velvære i fokus. Samtidig støtter du Dyrebeskyttelsen mjed kr 5,-.

Forlag: Tun, 2006


Klikkertrening for din hund

Morten Egtvedt & Cecilie Køste


Denne boka handler om klikkertrening som er en effektiv og morsom treningsmetode.

Uansett om du ønsker deg en snill familiehund, en jakthund eller en hund som er dyktig på lydighetstrening kav du ved klikkertrening lære hunden din alt den er i stand til å gjøre. Dette ifølge erfarne klikkertrenere.

Denne boka gir deg en grundig innføring i teorien bak metoden. Lær mer om den viktigste hverdagslydigheten som kontakt, innkalling, gå pent i bånd m.m. Totalt lærer du 18 nyttige øvelser i tillegg til noen imponerende sirkuskunster.

Forlag: Canis, 2006


Hundetriks

- Moro for hund og eier

Mary Ray og Justine Harding

Å lære hunden triks er underholdende og gir deg muligheten til å vise andre hvor flink hunden din er. Dette er en forlengelse av den treningen som enhver ansvarlig hundeeier gjør - men tar treningen til et høyere nivå.

Lær f.eks. hunden å gå baklengs, vinke, plukke opp søppel, spille fotball m.m.

I denne boka lærer du mer enn 40 triks som skaper bedre samarbeid mellom deg og din hund - og innbyr til mange morsomme stunder.

Dette er en bok jeg gleder oss til å ta i bruk når jeg får valpen vi venter på.

Forlag: Tun, 2006


Ikke skyt hunden

Karen Pryor

Don`t shoot the Dog regnes i dag som en av tidenes absolutt viktigste hundebøker. Nå er den her PÅ NORSK i en ny og utvidet utgave. Dette er mer enn en hundebok. "Ikke skyt hunden" handler om trening og opplæring generelt. Læringslovene er universelle og gjelder både for hunder, katter, blekkspruter, delfiner og mennesker. Aldri før har et så innviklet emne som læringspsykologi blitt behandlet på en så lettfattelig og ikke minst humoristisk måte. Denne boka kan snu opp ned på ditt syn på hundetrening - og ellers påvirke hvordan du samhandler med folk du møter til daglig.

Forlag: Canis, 2007

Barnemix mener:
Dette er en interessant bok som også kan brukes på mennesker - f.eks. i barneoppdragelsen. Her lærer du om positive og negative forsterkninger.