Skip to main content

Mexicana Mama

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Tone Dahl og Lisa Westgaard
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Denne boka er skrevet av to jenter som både er kollegaer og kjærester. De har vært på tur i Mexico. De kunne mye om matkulturen her fra før, men nå fikk de snappet opp enda flere av hemmelighetene i det mexicanske kjøkkenet. Nå deler de kunnskapene sine i denne boka.

 

Forlaget skriver:

Mexicana Mama er en reise i dufter og smaker fra det meksikanske kjøkkenet. Boken favner et bredt spekter av kjente og ukjente, kort- og langreiste råvarer komponert i enkle oppskrifter, men spennende kombinasjoner. Rettene er like gode å ty til enten gutta kommer på besøk, familien skal ha taco-tirsdag eller når du trenger å imponere svigerfamilien.

Her er alt du kan ønske deg – vegetar, kjøtt og fisk, frokost etter en kveld på byen, søtt og godt, litt drikke og annet lekkert. Koreansk taco er også med, taco med kimchi – dette fenomenet som startet i en foodtruck i LA, sunt og skikkelig snadder. Varianten med ceviche i tortilla kan bli din nye fredagsfavoritt, og de gode sausene, inkludert den sagnomsuste mole, vil gjøre deg yr av matglede.

Kortprosatekstene er forfattet av Liz Buer, Lisa Westgaard har tatt matbildene og Anine Desire har miljøbildene.

Hver dag er en mulig tacodag!


Forfatter: Tone Dahl og Lisa Westgaard
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 256
Format: Ebok
Kilde: Leseeksemplar

Min mening:
Masse oppskrifter som garantert gjør deg sulten bare av å se bildene - alt fra forrett til dessert. Nå er det bare å finne fram stråhattene og invitere til mexicansk aften :)


Om forfatterene:
Tone Dahl har gjennom mange år arbeidet som kokk og kjøkkensjef, både innen a lá carte og selskapsmat. De senere år har hun arbeidet som matstylist, i tillegg til en 50 % stilling for Blå Kors som arbeidsleder. Tone vokste opp blant matglade sjøfolk og krigsseilere på Verdens Ende. De introduserte mat og ingredienser som ikke naturlig tilhørte det klassisk franske kjøkken. Dette, i tillegg til norsk husmannskost, har vært med på å farge Tones kokkeliv. I tillegg til kokkelering har hun en bachelor i informasjon og samfunnskontakt og er en dedikert quizmaster.

Lisa Westgaard har en bachelor i Fine Art fra Pratt Institute, New York. Etter noen år i New York og San Fransisco, etablerte hun seg som mat- og stillebenfotograf i Oslo. Hennes aner er fra grensetraktene mellom Texas og Mexico, og maten fra dette området har alltid ligget hennes hjerte nærmest. Lisa jobber ut fra sitt loftstudio på Bislett, som også huser hennes enorme rekvisitalager. Hun har vunnet en rekke priser for sitt arbeid, og regnes som en av Norges ledende matfotografer.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm