Skip to main content

Kjøkkenhage innendørs

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Christoffer Rodriguez
Leseeksemplar fra J.M. Stenersen

Drømmer du om din egen lille kjøkkenhage, men vet ikke helt hvordan du kommer i gang? Da kan denne boka hjelpe deg. Her får du 169 sider med masse gode tips til hvordan du kan dyrke grønnsaker og urter selv - og det inne selv om du har liten plass.

Boka er inndelt etter:

- Dyrkingens grunnelementer som tar for seg jordtyper og egenskaper, frø og småplanter, vanning og gjødsling, lys samt hygiene og plantevern.

- Plantedyrking trinn for trinn beskriver dyrkesystemer og veksthus, beholdere og potter, hvordan så frøene, stiklinger, prikling og ompotting, blomstring og ulike problemer.

- Din kjøkkenhage går inn på detaljer og høsting av planter som er egnet til innendørs dyrking.


Bakerst i boka er det satt av plass til egne notater.

En pratisk og oversiktlig oppslagsbok!

 

Forlaget skriver:

Den virkelig kortreiste maten dyrker du selv!

Det går helt fint an å dyrke mat innendørs, i vinduskarmen, et større rom eller et kjellerrom, og få avling hele året gjennom. I denne boka lærer du hvor enkelt det kan gjøres. Trinn for trinn viser forfatteren deg hvordan du gjør det: her er tips om hvordan du velger riktig jord, finner frø og sår, gir riktig lys til plantene, vanner, gjødsler og får en avling i løpet av fem dager til fem uker.

Nesten 40 ulike plantesorter blir systematisk presentert i boka: her er for eksempel persille, koriander, basilikum, reddik, knutekål, salat, chili og tomat. Microgreens er klare til å høstes etter bare noen dager; urter og babyleaf høstes etter noen uker. Ingenting slår gleden over å dyrke egen mat, det er dessuten både billig og miljøvennlig.

 

Forfatter: Christopher Rodriguez
Forlag: J.M. Stenersen
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 169
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Om forfatteren:
Christopher Rodriguez er utdannet sivilagronom og driver Norges første underjordiske plantefabrikk, Tåsen Microgreens. Der lager han spiselige planter som leveres til restauranter i Oslo. Forfatteren holder kurs i innendørs dyrking av mat og har foredrag om fremtiden for urbant landbruk.Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalene.

 

Kagge