Skip to main content

Lises gatekjøkken

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lise Finckenhagen
Leseeksemplar fra Font

Lag velsmakende gatemat hjemme på ditt eget kjøkken!

«Street food» ‒ eller gatemat ‒ er utvilsomt verdens største kulinariske trend. Selv her i det vinterkalde nord finner man nå food-trucks på gatehjørner og torg, året rundt. Lise Finckenhagen har besøkt gater og markeder i tre verdensdeler for å samle inspirasjon, oppskrifter, historier og bilder. I Lises gatekjøkken serverer hun oss noen av klodens mest uimotståelige matretter, enten de kommer fra Bangkok, Mumbai, London eller Mexico.

Lise Finckenhagen har en mesterlig evne til å kombinere og balansere smaker, og steg for steg viser hun deg hvordan du med enkle grep og noen smarte knep kan lage den mest eksotiske gatemat med vanlige ingredienser hjemme på ditt eget kjøkken.

Boken er gjennomillustrert med Sara Johannessens stemningsskapende fotografier og fristende matbilder.

Forfatter: Lise Finckenhagen
Forlag: Font Forlag
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 245
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Street food er jo så godt! Og her får vi muligheten til å lage mye av det selv - både bakverk og middagsretter.

Hva med å overraske en fredag og bytte ut tacoen med en thaisalat med svinekjøtt eller "Lemongrass beef" med nudler. Eller hva med Wraps med "sweet chilli". Her er det uansett utrolig mye som ser godt ut, og jeg blir sulten bare av å se i boka. Vi skal garantert ha en alternativ fredag framover!


Om forfatteren:
Lise Finchenhagen (f. 1976) begynte hos Eyvind Hellstrøm på Bagatelle som 16-åring og har siden opparbeidet seg et ry som en av Norges dyktigste kokker. Hun er også en svært populær formidler av kokekunst gjennom sine faste innslag i VG, NRK Nitimen og Jacobsen. Finckenhagen har solgt over 40 000 kokebøker i Norge!

Cappelen Damm