Skip to main content

Norges beste omveier

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Per Roger Lauritzen og Reidar Stangenes
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

I følge en undersøkelse som NRK har gjort vil de fleste ha Norgesferie også i år. Kun 8 % vil ha ferie i utlandet.

Dette er en kjempefin bok når du skal planlegge årets ferie. Hva med å legge om ruta litt, så får du sett og opplevd mye mer av Norge.

Forfatterne gir deg 32 forslag til alternative ruter. E6 forresten, den har du vel kjørt mange ganger - og det er ikke så mye å se. Hvis du kjører litt på siden isteden får du mange opplevelser som du ikke ante at var der. Det tar kanskje litt mer tid, men det er det verdt!

Vi drar på ferie om et par uker, og skal teste ut noen av omveiene - mer om det i senere artikler :)


Forfatter: Per Roger Lauritzen og Reidar Stangenes
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 303
Format: Innbundet

Kilde: Leseeksemplar fra forlaget. Min bokomtale er likevel min subjektive mening, og skrevet ut i fra et nøytralt ståsted. Jeg er ikke påvirket av hverken forfatter eller forlag. Jeg får ingen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Forlaget skriver:

Når veien er målet er Norges beste omveier en turguide for deg som søker deg litt utenfor allfarvei til noe litt mer enn det helt vanlige. Vi har valgt ut 32 strekninger rundt om i Norge som er lengre, vakrere og mer interessante alternativer til de store gjennomfartsveiene. Ved hjelp av tekst, bilder og kart beskriver forfatterne hva du kan finne langs disse omveiene - attraksjoner, kulturminner, familieaktiviteter, turmuligheter, overnattingssteder og mye annet. Her får du alle de beste tipsene til disse bilturene.

Serien Norges beste er de mest gjennomarbeidede og ajourførte turbøkene for bilturisme vi har i Norge. Bøkene er en smørbrødliste over de beste, mest spektakulære og innholdsrike bilturene. Ingen over, ingen ved siden!

Hvert år siden 2014 har NAF utgitt en ny reisehåndbok. De er skrevet for å vis frem noen av mulighetene for natur-, kultur-, og turopplevelser som finnes langs norske veier. Cappelen Damm reviderer noen av disse – på alle måter – klassiske reisehåndbøkene. Friskere, mer oppdaterte, mer informative og vakrere. Nye kart og bilder løfter dette allerede praktfulle verket, til glede for enda flere norske turreisende. Norge er fortsatt ditt nærmeste ferieland.

 

Hva betyr leseeksemplar?
Med det menes at man får en bok kostnadsfritt av forlaget. Grunnet regler i Markedsføringsloven, bør disse merkes siden det har en viss reklameeffekt. Selv om jeg har fått en bok tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka stemples og kan ikke videreselges i ettertid.


Meld deg inn i gruppene jeg har på facebook for å få oppdateringer om nye omtaler og andre lesetips
- Hverdagsnett

- Krimbøker

- Lesetips for bokelskere
- Bokskatter bortenfor bestselgerlistene
- Lesegruppa

- God Bok!

Cappelen Damm