Skip to main content

Månesøsteren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucinda Riley
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

I Månesøsteren er det Tiggy som skal finne tilbake til sine røtter. Idet vi møter henne befinner hun seg i det skotske høylandet, der hun har fått drømmejobben. Hun skal ta seg av dyrene på den store og isolerte eiendommen Kinnaird, som drives av den gåtefulle Charlie Kinnaird.

På Kinnaird treffer hun også Chilly, en eldre sigøyner som forteller henne at hun har en sjette sans som er nedarvet fra hennes forfedre – og at det er forutbestemt at han er den som skal lede henne tilbake til røttene i Andalusia i Spania.

I skyggen av det praktfulle Alhambra oppdager Tiggy sin forbindelse til de legendariske sigøynerne i Sacromonte som ble fordrevet under borgerkrigen – og til «La Candela» – sin tids mest berømte flamenco-danserinne.

 

Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The Moon Sister
Oversatt av: Benedicta Windt-Val
Antall sider: 656
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Endelig er den her - bok nummer 5 i serien om De syv søstre. Den har jeg gledet meg til. Denne gangen er det Tiggy eller Månesøsteren vi blir bedre kjent med. Det egentlige navnet hennes er Taygete. Alle søstrene er oppkalt etter stjernebildet de syv søstre. i I følge myten ble Taygete forvandlet til en due av Artemis.

Tiggy og jeg har til felles at vi elsker dyr, og det å jobbe med dyr må være en drømmejobb, samtidig som det kan få noen konsekvenser. Forfatteren skriver gode historier og dette er nok en god bok i serien. Mystikken ligger der fortsatt som et slør over handlingen. Hva har egentlig hendt med Pa Salt, og hvorfor er Zed så interessert i søstrene?

Jeg kan bare gjenta meg selv: Løp å kjøp! Og les sakte så boka varer lengst mulig.


Om forfatteren:
Lucinda Riley ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller, skrev hun sin første bok 24 år gammel. Bøkene hennes er siden oversatt til over tretti språk, og har solgt tretten millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har vært på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times.

Lucinda Riley fikk raskt en stor leserkrets i Norge, og bøkene hennes har solgt i over 1 million eksemplarer.

Serien "De syv søstre" har fått stor oppmerksomhet. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De første fire bøkeneDe syv søstre (2015)Stormens søster (2016)Skyggesøsteren (2017) og Perlesøsteren (2018), har alle vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. 

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Cappelen Damm