Skip to main content

Enkebyen - De bortførte

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Thomas Enger
Leseeksemplar fra Capitana

I starten av boka befinner vi oss i bygda Gravdal. Det brygger opp til en uventet flom, og Stella, faren og de andre innbyggerne må skynde seg ut av bygda. Virkeligheten vi forholder oss til i historien er en dyster fantasiverden med lite mat og penger. Stella og de andre må derfor gå til fots, og målet er Enkebyen som ligger 12 mil unna. Moren er allerede der da hun jobber på sykehuset.

Enkebyen skal visst være et bra sted, men det viser seg at virkeligheten er litt annerledes enn Stella har sett for seg. De kommer til en by med matrasjoner og streng bevoktning. Alle må ha tatoverte identitetsmerker og alt man gjør blir overvåket.

Etterhvert må Stella ta noen valg som kan gi konsekvenser.

 

Forlaget skriver:

En voldsom, uventet flom sender Stella (16) og faren på flukt fra bygda de har bodd i hele livet. Etter en strabasiøs ferd gjennom utrygge områder, kommer de omsider fram til Enkebyen. Men prøvelsene er på ingen måte over. I Enkebyen er en rekke kvinner og jenter forsvunnet, og noen av dem dukker opp drept med en J malt eller risset inn på kroppen.

Det går raskt opp for Stella at hun er i livsfare, bare fordi hun er jente. Men ingen gjør noe i den gjennomregulerte byen der mye handler om å få ned befolkningstallet. Ingen tør.

For Stella blir det en kamp om å overleve. Om å finne en vei videre, selv om det virker umulig. Det handler om å bli voksen, og om å finne noe å tro på. Om kjærlighet og om å gjøre vanskelige valg hun ikke aner konsekvensene av, før det er for sent.

Forfatter: Thomas Enger
Forlag: Capitana
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 319
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Først tenkte jeg at dette var en litt merkelig bok - og en sjanger som ikke er "helt meg". Den kunne minne veldig om Hungergames-serien. Vi befinner oss i en dyster fantasiverden med bestemte ledere og krigerske undergrupper.

Etterhvert som jeg leste, ble jeg mer og mer nyskjerrig på hvordan det ville gå videre. Nå som jeg har lest ferdig boka, sitter jeg igjen og lurer på når neste bok kommer - for jeg må jo vite hvordan det går videre!

Er du klar for en annerledes bok, så er dette en artig bok å lese! Sjangeren vil jeg nok si er fantasy, og er nok hovedsakelig en ungdomsbok - men passer for oss andre også ;)


Om forfatteren:
Thomas Enger (født 1973) jobbet som journalist før brakdebuten med kriminalromanen Skinndød i 2010. Dette var den første i en serie på fem bøker med journalisten Henning Juul i hovedrollen.

I 2018 ga han ut thrilleren Nullpunkt sammen med Jørn Lier Horst. Enger har også skrevet to ungdomsromaner som begge har mottatt den gjeve U-prisen - Den onde arven i 2014 og Killerinstinkt i 2017. Engers bøker er solgt til over 30 land.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Bonnier