Skip to main content

Tatovøren i Auschwitz

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Heather Morris
Leseeksemplar fra Aschehoug

Kan man finne kjærlighet på et så brutalt og grusomt sted som i Auschwitz? Dette er en utrolig sterk historie, basert på virkelige hendelser.

Lale er tatovør i Auschwitz og en dag skal han tatovere armen til Gita. Han er så forsiktig han kan, men den unge kvinnen blir urolig og han ser opp på henne. Etterpå kan han ikke glemme henne, og de to møtes etter hvert i hemmelighet. Det blir dem.

Etter krigen slo Lale og Gita seg ned i Australia og fikk familie der. Fortellingen om hvordan de traff hverandre holdt de hemmelig - også for sine barn. Først etter Gitas død fortalte Lale den gripende historien om hvordan livet deres sammen begynte.

 

Forfatter: Heather Morris
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The Tattooist of Auschwitz
Oversatt av: Cecilie Winger
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er en kjempegod bok. Her er den tragiske virkeligheten blandet med en søt kjærlighetshistorie. Dette gjør at fortellingen blir veldig sterk - og en bok som setter spor. Her må jeg bare si som Liv Gade: Les sakte - denne vil du at skal vare lenge, lenge etter at den har sluttet. Det er garantert en historie som sitter igjen i hodet ditt lenge.

Jeg har selv vært i Polen og besøkt både Auschwitz og Birkenau. Det er derfor ikke vanskelig å se stedene for seg og tenke seg historien som utspilles i boka. Denne må du bare lese!

Aschehoug