Skip to main content

The Mister

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: E L James
Leseeksemplar fra Gyldendal

Styrtrike Maxim Trevelyan er en notorisk rundbrenner og konstant kåt. Han har stadig uforpliktende møter med jenter som han knapt nok husker navnet på i etterkant. En dag oppdager han at han har fått en ny vaskehjelp, en ung og søt jente som heter Alessia - etter det tar livet hans en ny vending.

Forlaget skriver:
London, 2019. Livet har vært enkelt for Maxim Trevelyan. Han har utseendet med seg, aristokratisk bakgrunn og mye penger. Han har aldri trengt å jobbe, og har sjelden sovet alene.

Men da tragedien rammer, endres alt. Maxim arver ikke bare familiens adelstittel, rikdom og eiendom, men også alt ansvaret det fører med seg. Det er en rolle han ikke er forberedt på, og som han sliter med å fylle. Men den største utfordringen skal vise seg å være knyttet til en gåtefull ung kvinne som nylig er kommet til England – med lite annet i bagasjen enn en mørk fortid. Alessia Demachi er tilbakeholden, vakker og musikalsk, og hun vekker en lidenskap i Maxim som han aldri har opplevd før og ikke vet hvordan han skal takle. Men hvem er egentlig Alessia? Kan Maxim beskytte henne mot farene som truer? Og hvordan kommer hun til å reagere når hun oppdager at Maxim også har hemmeligheter for henne?  


Forfatter: E L James
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The Mister
Oversatt av: Eva Ulven
Antall sider: 512
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Det er ikke ofte jeg slakter en bok, men dette var stusselige greier. Tynn og urealistisk historie, som blir for kjedelig i lengden. Det er masse romantikk, og et snev av spenning - men  det blir for mye klisjeer og for enkelt språk.

Mesteparten av handlingen i boka går ut på å beskrive detaljene i sexlivet til personene i boka. Kanskje er ikke det så rart, når forfatteren bak boka er den samme som skrev Fifty Shades Of Grey. Historien hadde passet bedre som en føljetong i et ukeblad, da hadde jeg kanskje sett på fortellingen med litt andre øyne.

Kikk en gang (og kanskje to) til i bokhylla før du velger denne. Med mindre du er på utkikk etter en såkalt husmorpornografisk bok som er krydret med erotiske detaljer, så er dette sløsing med tid...



Om forfatteren:
E L James er uhelbredelig romantiker og selverklært fangirl. Etter å ha jobbet i TV-bransjen i 25 år, bestemte hun seg for å forfølge sin store drøm – å skrive bøker som lesere forelsker seg i. Resultatet ble den sensasjonelle trilogien Fifty Shades of Grey, med titlene Fifty Shades Fanget, Fifty Shades Bundet og Fifty Shades Fri. I 2015 utga hun bestselgeren Grey og i 2017 Mørkere, som begge gir oss Fifty Shades-historien fortalt fra Christian Greys perspektiv.

Bøkene hennes er utkommet på 52 språk og har til nå solgt i over 150 millioner eksemplarer verden over.

E L James er blitt kåret til en av de mest innflytelsesrike personene i verden av Time Magazine, og til Årets person av Publishers Weekly. Fifty Shades Fanget holdt seg på New York Times' bestselgerliste i 133 uker i strekk, og ble stemt frem av amerikanske lesere til en plass på listen 100 Great Reads i regi av kringkastingsorganisasjonen PBS. Fifty Shades Fri ble Goodreads’ utvalgte bok i 2012, og Mørkere er nominert til den internasjonale DUBLIN-litteraturprisen i 2019.

E L James var medprodusent for de enormt populære Fifty Shades-filmene, hvorav den tredje, Fifty Shades Freed, vant the People’s Choice Award for Drama i 2018.

E L James har to sønner og bor i utkanten av London med ektemannen Niall Leonard og West Highland White-terrierne deres.



Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalene.

 

Gyldendal