Skip to main content

Reisen til Idle Hour (Miss Marie)

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Ellen Vahr
Leseeksemplar fra Aschehoug

Første verdenskrig raser i Europa og bakerfamilien Thoresen i Kristiania mangler mel.

En dag kommer en invitasjon fra de to tantene i Amerika til eldstedatteren Thea. Hun kan hjelpe familien økonomisk om hun drar i tjeneste for den velstående Vanderbilt-familien i Amerika. Takker hun ja, må hun si farvel til kjæresten Hans, som snakker om forlovelse.

Thea reiser over Atlanterhavet til et liv hun ikke har kunnet forestille seg. Som tjenestepike ved landstedet Idle Hour på Long Island blir de forskjellene hun har sett hjemme små. Her i dette landet hvor det skulle være frihet for alle, er det forskjell på alt. Og Thea er en av de usynlige.

Hun støtter seg til tantene, men de har en hemmelighet som Thea etter hvert må bære sammen med dem, om ikke alt skal rase. Og når urettferdighetene i Vanderbilt-systemet begynner å få konsekvenser også blant tjenerne, må Thea stille spørsmål ikke bare om hva hun mener er rett, men også om hvem hun selv er og hva hun står for.

Miss Marie er første roman i en planlagt trilogi om Thea.

 

Forfatter: Ellen Vahr
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 384
Format: Pocket
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Interessant bok om ei ung jente, datteren til bakeren som emigrerte i båt over Atlanteren til USA for å tjenestegjøre for en familie. Håpet var å tjene så mye penger at hun kunne redde familiens bakeri.

Dette er første bok i en trilogi - og jeg gleder meg til neste. Få med deg denne!


Om forfatteren:
Ellen Vahr (f. 1963) har bakgrunn som profesjonell coach og har gitt ut bøkene "Drømmekraft" (Gyldendal 2011) og "Våg livet" (Gyldendal 2013). I 2016 ble hun nominert til Bokhandlerprisen for debutromanen "Gaven", fortellingen om Anne Brannfjell, en av landets mest kjente kloke koner, og forfatterens tipptippoldemor.

 Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får ingen kompensasjon for dette, og jeg har på ingen måte noen økonomiske fordeler av omtalen.

 

Aschehoug