Skip to main content

Velkommen til Floras Kafé

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jenny Colgan
Leseeksemplar fra Gyldendal

Flora MacKenzie har aldri sett seg tilbake etter at hun forlot den lille, stille byen på den skotske øya Mure, hvor hun vokste opp. Der vet alle hvem hun er, og ingen ser ut til å ville la fortiden være fortid. I det pulserende bylivet i London kan hun derimot være helt anonym – og gi etter for den håpløse forelskelsen i den kjekke, men arrogante sjefen Joel.

Da en viktig arbeidsoppgave likevel tvinger Flora tilbake til øya, innser hun at hun må ta et oppgjør med fortidens feil før hun kan finne ut hvor fremtiden finnes.

På øya må hun ta tak i den gamle tilværelsen med brødrene som knapt er i stand til å utføre grunnleggende husarbeid, og faren som hun har hatt lite kontakt med etter at moren døde.

En dag kommer Flora over en notisblokk full av oppskrifter som har tilhørt moren, og da oppdaer hun etterhvert sin kjærlighet til matlaging. Plutselig er hun i ferd med å drive en kafé, og hun må ta noen valg hun ikke hadde sett for seg - både jobbmessig og når det gjelder kjærligheten.

 

Forfatter: Jenny Colgan
Forlag: Gyldendal
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The Summer Seaside Kitchen
Oversatt av: Hege Frydenlund
Antall sider: 409
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Dette er kanskje ikke en bok jeg normalt sett hadde lest, men når jeg fikk den tilsendt - ble jeg likevel nyskjerrig på den. Det er da man oppdager noen små gleder som man fort kunne gått glipp av.

Dette er en artig og hyggelig bok med masse romantikk. Historien er skrevet på en lettfattelig måte og er en bok som går raskt å lese.

Bakerst i boka har forfatteren lagt ved oppskrifter på noen av matrettene som serveres i kaféen til Flora.

Sett av en høstkveld, bak en epleterte og kos deg med boka!


Om forfatteren:
Jenny Colgan (f. 1972) er født i Skottland og har studert ved universitetet i Edinburgh. Hun har tidligere bodd i England, Nederland, USA og Frankrike, men bor nå nord for Edinburgh med sin mann og tre barn. Colgan er en bestselgerforfatter i blant annet England, Tyskland og i Sverige, der bøkene hennes er solgt i over 800 000 eksemplarer. Hun fikk tildelt prisen Romantic Comedy Novel of the Year i 2018 for Velkommen til Floras kafé.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag nå merkes med reklame i sosiale medier. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken.

Jeg kan ikke selge den i ettertid, men bestemmer selv om jeg beholder den, låner den bort, gir den bort eller kaster den.
 

 

Gyldendal