Skip to main content

Folk med angst

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Fredrik Backman
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Folk med angst er en komedie om et gisseldrama på en visning. En mislykket bankraner låser seg inne sammen med en overentusiastisk eiendomsmegler, to bitre Ikea-misbrukere, en høygravid kvinne, en suicidal mangemillionær og et kaninhode. Til slutt gir raneren opp og frigir alle gislene, men når politiet stormer leiligheten er den tom …

I en serie dysfunksjonelle vitneavhør etterpå får vi høre alles versjon av hva som egentlig skjedde. Derfra utvikler det seg til et klassisk puslespill-mysterium rundt spørsmålene: Hvordan lyktes raneren med å flykte? Hvorfor er alle så sinte? Og hva er det egentlig som er feil med folk nå for tiden?

 

Forfatter: Fredrik Backman
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 347
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
I denne historien blir du kjent med mange rare folk, og det mangler ikke på merkelige kommentarer fra folkene. I starten synes jeg at hele boka var veldig merkelig og tung å lese. Den var veldig påtvunget morsom, noe som ble slitsomt i lengden. Dette var den første boka som jeg begynte på fra leselista i november, men jeg måtte stadig ta pauser for å lese andre bøker underveis.

Jeg hørte om andre som også synes at den hadde en tung start, men fikk forsikringer om at den ville bli bedre og at jeg ikke måtte gi opp. Og den ble bedre etterhvert.

Min mening er at det er en underholdende, men merkelig bok. Det er en veldig annerledes bok enn det jeg har lest før. Historien er periodevis morsom og tullete på en merkelig måte. Selv boka ikke ble noen favoritt, så er jeg likevel glad for at jeg fikk lese den.


Om forfatteren:
Fredrik Backman (f. 1981) debuterte i 2012 med En mann ved navn Ove, som ble en suksess over store deler av verden. Den er også filmatisert. Samme år kom boken Alt min sønn bør vite om verden, som handler om å være foreldre. Året etter kom Mormor hilser og sier unnskyld, mens Britt-Marie var her ble utgitt i 2014. I 2016 kom Bjørnstad, første del i en planlagt trilogi, der Vi mot dere er bok nummer to. Han har også gitt ut boken Og veien hjem blir lengre og lengre (2017).

Fredrik Backmans bøker har solgt i over 10 millioner eksemplarer på verdensbasis, og er utgitt på 44 språk.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm