Skip to main content

Alle blomstene i Paris

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Sarah Jio
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Dette er en todelt historie. I 2009 er Caroline ute å sykler i sentrum av Paris, mens tankene dreier seg om knust kjærlighet. Samtidig er sjåføren av en lastebil litt uoppmerksom. 5 dager senere våkner Caroline på sykehuset med hukommelsestap. Sakte men sikkert nøster hun opp i hukommelsen. Tilbake i 1943, når byen er okkupert av nazisoldater, har den unge enken Celine og faren en blomsterbutikk. En dag oppdager en tysk offisert at de har jødisk bakgrunn. Fortid og nåtid pusles sammen.


Forlaget skriver:
Alle blomstene i Paris skildrer to kvinner skilt av tiden, men forent gjennom byen Paris og sjokkerende hemmeligheter.

Caroline våkner opp på et sykehus i Paris uten å huske noen ting. Hun får vite at hun i årevis har levd alene i en stor leilighet i Rue Cler. Sakte begynner hukommelsen å vende tilbake, og hun har vage minner om en mann og et lite barn. Et gryende vennskap med en kokk på en restaurant i nærheten får tankene bort fra fortiden.

I det nazi-okkuperte Paris forsøker en ung enke ved navn Céline å skape et nytt liv. Hun jobber i farens blomsterbutikk og håper å finne kjærligheten på ny. Så oppdager en tysk offiser hennes jødiske bakgrunn, og Céline blir tvunget til å spille et farlig spill for å sikre tryggheten til sine nærmeste. Men når hennes verste frykt blir virkelig, må hun slåss for å redde den personen hun elsker høyest: datteren.


Forfatter: Sarah Jio
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: All the flowers in Paris
Oversatt av: Mari Johanne Müller
Antall sider: 379
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg elsket denne romantiske boken, og jeg ble så nyskjerrig på fortiden til Caroline at det var vanskelig å ta pause fra boka. Man gjør seg selvsagt noen formeninger underveis - men ikke vær for sikker på at det er fasiten.

Selv om handlingen kanskje blir litt enkel etter at hukommelsen kommer på plass, så elsket jeg denne boka. Historien tar deg gjennom mange følelsesregistre. Høy underholdningsgrad og lettlest bok.


Om forfatteren:
Sarah Jio har til sammen skrevet ti romaner, og bøkene hennes utgis i 27 land. Sju av bøkene hennes fins nå på norsk: Huset på stranden, Frost i mai, Morgengry, God natt, June, Fioler i mars, For evig og Hjem til deg. Høsten 2019 kommer Alle blomstene i Paris, og de to resterende er under oversettelse. Sarah Jio bor i Seattle sammen med sine tre sønner og sin nye ektemann.

Sarah Jio er en internasjonalt bestselgende forfatter, og hennes bøker har ligget øverst på listene i New York Times og USA Today. Jio har skrevet ti romaner, og er programleder for podcasten Mod About You. Videre har hun lenge jobbet som journalist og skrevet i blant annet Glamour, New York Times, Redbook, Real Simple, O: The Oprah Magazine, Bon Appétit, Marie Claire, Self, samt bidratt til radioprogrammet Morning Edition. Jios romaner har blitt utgitt i mer enn tjuefem land. Hun bor i Seattle med mannen sin, tre små sønner og tre stebarn.

Sarahjio.com
Facebook.com/sarahjioauthor

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm