Skip to main content

Over horisonten

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Jojo Moyes
Leseeksemplar fra Bastion

Historien starter med en hendelse i skogen nedenfor Arnott's Ridge i 1937. Margery O'Hare er ute å rir på muldyret. Der møter hun på Clem McCullogh som har et gevær. Alice Van Cleve er nygift, men hjemmet hun har flyttet til føles som et fengsel. De to damene møtes tilfeldigvis i kirken, og en idé blir sakte sådd hos Alice. 


Forlaget skriver:

En storslagen og uforglemmelig roman fra verdensfenomenet Jojo Moyes.

Unge Alice føler seg fanget i Londons sosietetsliv. Når hun får muligheten til å flytte til USA, griper hun sjansen umiddelbart. Men hennes nye liv skal vise seg å bli ganske annerledes enn hun hadde drømt om. Alt tar en ny vending når hun møter den selvstendige og frittalende Margery. Alice og fire andre unge kvinner forlater alt de har kjært, og rir ut under den åpne himmelen for å spre kunnskap og leseglede mellom fjellene i Kentucky. Det de ikke vet er at på reisen vil de også finne frihet, vennskap, kjærlighet og et liv de kan kalle sitt eget. Inspirert av virkelige hendelser, binder den bestselgende forfatteren Jojo Moyes sammen en rik, lidenskapelig og dypt rørende historie.

Forfatter: Jojo Moyes
Forlag: Bastion
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: The giver of Stars
Oversatt av: Eva Ulven
Antall sider: 507
Format: Bokhandlermanus
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Jeg har ikke lest så mye av Jojo Moyes tidligere, men jeg har fått med meg at hun har fått gode kritikker av de fleste anmeldere.

Denne boka har en fin historie om to flotte og sterke damer. Historien er veldig fin, men jeg må innrømme at jeg måtte sånn ca halvveis før jeg klarte å holde oppe konsentrasjonen.

I starten slet jeg og synes den var kjedelig. Jeg måtte legge den et par ganger på vent, mens jeg leste noe annet. Men halvveis i boka skjer det noe som gjør at jeg endrer mening. Ha litt tålmodighet i starten, så er dette en flott bok!


Om forfatteren:
Jojo Moyes (f.1969) er født og oppvokst i London. Hun er utdannet journalist og har blant annet jobbet for avisen The Independent. Hun har utgitt flere romaner, men det virkelige gjennombruddet kom med boken Et helt halvt år Den ble raskt et internasjonalt fenomen og en bestselger verden over.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Bonnier