Skip to main content

Ting å finne på når det regner

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Marissa Stapley
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Hjemme er kanskje der hvor hjertet ditt er, men noen ganger må det både kjærlighet, tilgivelse og vilje til for å reparere et knust hjerte.

Mae har tilsynelatende alt på stell. Hun har en flott kjæreste som elsker henne, en fremgangsrik jobb i firmaet hans og en stilig leilighet i New York. Men alt rakner den morgenen hun våkner og oppdager at det hele var bygd på løgner og at kjæresten er en svindler.

Det er bare ett sted Mae kan dra: hjem til Alexandria Bay, den lille byen der hun vokste opp sammen med besteforeldrene. Men ingenting er som det pleier å være der heller. Mae oppdager at bestemoren er begynt å bli dement, og bestefaren har flyttet ut som følge av en stor hemmelighet bestemoren aldri hadde ment å avsløre. Hun treffer også ungdomskjæresten Gabe, som sliter med et gammelt traume som fortsatt hjemsøker ham.

 

Forfatter: Marissa Stapley
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2019
Originaltittel: Things To Do When It's Raining
Oversatt av: Line Gustad Fitzgerald
Antall sider: 284
Format: Innbundet
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Hvert kapittel innledes med et tips til en aktivitet man kan gjøre på en regnsværsdag, derav navnet på boka.  

Jeg synes at det er vanskelig å mene noe om denne boka. I starten vekslet jeg litt mellom å synes at den var spennende og kjedelig. Halvveis tar den seg opp litt. Selv om boka ikke ble en favoritt for meg, så var det likevel en helt ok bok å lese.

Om forfatteren:
Marissa Stapley er en anerkjent kanadisk forfatter, journalist og kritiker.

Ting å finne på når det regner er hennes første bok på norsk. Den er inspirert av historien til hennes egne besteforeldre. Hun har til sammen skrevet tre romaner, og har også undervist i kreativ skriving. Marissa Stapley bor i Toronto sammen med sin familie.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm