Skip to main content

Solsøsteren

  • Anne Lise Johannessen
Forfatter: Lucinda Riley
Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Endelig er det Electra sin tur, den sjette søsteren!

Electra jobber som modell og har i de andres bøker fremstått som ganske privat. I denne boka blir vi godt kjent med henne og hennes bakgrunn. Det kommer også tydeligere fram at hun sliter med både alkohol og narkotika.

Boka kommer i salg 06. januar. Gled dere!

Dessverre er det nå kun en bok som gjenstår i serien før den er komplett.

 

Forlaget skriver:
Solsøsteren, som feier fra Manhattan til Afrikas praktfulle, vidåpne sletter, er den sjette boken i Lucinda Rileys episke romanserie De syv søstre.

For omverdenen er Electra D’Aplièse kvinnen som har alt: Hun er vakker, rik og berømt - og er en av verdens toppmodeller.

Men under den perfekte overflaten har Electras allerede skjøre sinnstilstand blitt rystet av dødsfallet til hennes far, Pa Salt, milliardæren som adopterte sine døtre fra ulike deler av verden. I sin fortvilelse tyr hun til alkohol og andre rusmidler. Mens folk rundt henne frykter for Electras helse, mottar hun et brev fra en fremmed kvinne som hevder at hun er hennes biologiske bestemor ...

I 1939 ankommer Cecily Huntley-Morgan Kenya fra New York i håp om å reparere et knust hjerte. Hun bor hos sin gudmor ved bredden av den vakre innsjøen Naivasha. Her møter hun Bill Forsythe, en beryktet ungkar og storfebonde med nære forbindelser til den stolte Maasai-stammen.

Egentlig skal Cecily bare oppholde seg i Afrika noen få uker, men etter en sjokkerende oppdagelse, og med krigens trusler hengende over seg, har hun ingen mulighet til å reise hjem. Hun flytter til Wanjohi-dalen, og her bor hun isolert og alene - helt til hun møter en ung kvinne og gir henne et løfte som vil endre livet hennes for alltid.

 

Forfatter: Lucinda Riley
Forlag: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2020
Originaltittel:
Format: Manus
Kilde: Leseeksemplar


Min mening:
Nå er det lenge siden jeg leste om de andre søstrenes historie, og de leste jeg rett etterhverandre. Men jeg liker fortsatt godt serien. Jeg har lagt merke til at jeg i hver av disse bøkene, blir veldig opptatt av den aktuelle handlingen, og når det byttes til slektshistorien, synes jeg det går tregt i starten - men det varer bare et øyeblikk, så er man dypt engasjert i både fortid og nåtid.

Om forfatteren:
Lucinda Riley ble født i Irland, og etter en tidlig karriere som skuespiller, skrev hun sin første bok 24 år gammel. Bøkene hennes er siden oversatt til over tretti språk, og har solgt tretten millioner eksemplarer på verdensbasis. Hun har vært på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times.

Lucinda Riley fikk raskt en stor leserkrets i Norge, og bøkene hennes har solgt i over 1 million eksemplarer.

Serien "De syv søstre" har fått stor oppmerksomhet. Den forteller historien om syv adopterte søstre og er løselig basert på mytologien rundt stjernehopen med samme navn. De første fire bøkene, De syv søstre (2015), Stormens søster (2016)Skyggesøsteren (2017) og Perlesøsteren (2018), har alle vært på toppen av europeiske bestselgerlister, og rettighetene til å lage TV-serie er solgt til et produksjonsselskap i Hollywood. Månesøsteren kom i januar 2019.

 Grunnet regler i Markedsføringsloven, må leseeksemplarer fra forlag merkes med reklame. Selv om jeg har fått denne boka tilsendt som leseeksemplar, er bokomtalen skrevet ut fra et nøytralt ståsted. Jeg får på ingen måte noen kompensasjon eller økonomiske fordeler. Jeg står helt fritt til å selv velge om jeg i det hele tatt vil lese/omtale boken. Boka kan ikke videreselges i ettertid.

 

Cappelen Damm